PUBLICITAT

Alcobé defensa l'heliport com a complement de l'aeroport

  • El ministre argumenta que tots dos equipaments són necessaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, en relació a les declaracions fetes pel secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, en què indicava que l'heliport havia perdut urgència, va assegurar que tant l'aeroport d'Andorra-la Seu com l'heliport nacional «són obres complementàries i totes elles necessàries». El ministre va reconèixer que l'aeroport avança a un ritme més ràpid, i que en canvi l'heliport «requereix una anàlisi més pausada», i va reiterar que les dues obres són necessàries per al país.

Alcobé que va comparèixer ahir a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per donar a conèixer els acords en matèria d'obres públiques, va defensar l'heliport com a complement de l'aeroport però no va donar terminis pel que fa a la construcció. I va recordar que «el Govern ha de triar entre els tres terrenys disponibles i que es farà al més aviat possible però de manera pausada, ja que no farem res si no tenim la certesa que el terreny reuneix totes les condicions per poder-lo ubicar». En el cas de l'aeroport, Alcobé va dir que estan pendents d'una reunió amb la Generalitat de Catalunya per acotar la manera com es gestionarà i com es farà la promoció.

El ministre de Territori també va anunciar que el Govern havia provat una proposta de conveni amb els propietaris dels terrenys de l'avinguda Tarragona per tal de poder tirar endavant les obres d'eixamplament i de construcció de la voravia, en el tram comprès entre la rotonda dels Marginets i la de Josep Escaler. Alcobé va explicar que les obres es podrien iniciar aquest mes i que el termini d'execució és d'un any. També va destacar que «s'ha aconseguit tancar una bona negociació, ja que els propietaris faran una cessió anticipada dels terrenys de forma gratuïta». I va argumentar que «es tracta d'una obra necessària des de feia molts anys, i els treballs solucionaran la inseguretat que tenen actualment els vianants, i també es millorarà la imatge de la zona». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT