PUBLICITAT

La Comissió deslliura la CASS de calcular la retenció de l'IRPF

  • Tots els tributaris hauran d'aportar la documentació al Departament de Tributs
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

La Comissió Legislativa de Finances i Pressupost va tancar ahir el treball d'esmenes del projecte de llei de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Segons va explicar el conseller Martí Salvans, s'ha arribat a un acord entre els tres grups parlamentaris en relació a quin ha de ser l'organisme encarregat de calcular el percentatge de retenció dels obligats tributaris. El projecte de llei estableix que aquesta tasca la realitzi la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, però els tres grups han considerat que la parapública no pot ser un organisme tributari i, per tant, serà el Ministeri de Finances l'encarregat de fer-ho. «Es donava una responsabilitat a la CASS que no pertocava, va manifestar Xavier Montané.

Amb tot, el que no s'ha tocat és que sigui la CASS qui ho recapti, perquè ja compta amb la infraestructura necessària, a través de la liquidació a l'empresa.

El que implica aquest canvi normatiu és que el Ministeri de Finances, i més concretament el Departament de Tributs i Duana, al no disposar de les dades dels tributaris, obligarà els ciutadans a aportar les seves dades al Departament.

Això comportarà que tots els ciutadans hagin de fer la declaració de la renda del treball al Departament de Tributs. Això si, via reglamenta el Govern podrà decidir que, per exemple, els que no hagin de pagar IRPF perquè cobrin menys del llindar establert (fixat en els 24.000 euros), quedin exempts de realitzar aquest tràmit. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT