PUBLICITAT

Riberaygua aposta per una fiscalitat del joc competitiva

  • El ministre creu que no serà necessàriament inferior a la catalana
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, entrega un diploma a una de les treballadores de bingo, ahir Foto: ANA/ N.M.

EEl ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, va anunciar ahir que s'està acabant de definir la fiscalitat que s'aplicarà sobre el joc, i que aquesta és una qüestió complicada. El ministre va apostar per una fiscalitat prou competitiva respecte a l'entorn, però que «això no implica que hagi de ser inferior al tipus que s'està establint a Catalunya, perquè els impostos circumdants, com per exemple l'impost de societats ja és més baix». Riberaygua també va reiterar la voluntat d'entrar el projecte de llei del joc a tràmit parlamentari durant aquest període de sessions.

D'aquest text que està pràcticament enllestit segons va confirmar el ministre, se'n desprendrà la necessitat de crear el Consell Andorrà del Joc, que regularà aquest sector i serà l'encarregat de fer els concursos, les licitacions i les llicències, cosa que segons Riberaygua «serà una realitat el 2015». A partir d'aquí, el concurs per al casino es podria obrir el mateix any o «a molt tardar el 2016». La darrera qüestió que queda per tancar de la llei és la fiscalitat. Riberaygua va dir que «volem que sigui atractiva perquè els operadors que vinguin se sentin a gust». I va afegir que «això comporta estudiar els impostos dels països veïns, i els canvis que s'estan produint a Catalunya amb motiu del Barcelona World». Riberaygua va especular que l'impost sobre el producte brut del joc se situarà al 10% a Catalunya i va matisar que «a Andorra cal tenir present que els impostos circumdants són inferiors als catalans». Així, el ministre va assenyalar que «si es posés un gravamen amb un tipus superior al de Catalunya igualment es podria ser competitiu perquè altres impostos com el de societats són inferiors, i perquè, a més, la pròpia llei preveurà deduccions, per exemple en funció de les pernoctacions que es procurin». El ministre va fer aquestes declaracions en el marc de l'acte d'entrega dels diplomes als participants en les formacions per a treballadors de bingo en matèria de prevenció de ludopaties i blanqueig de diners. Riberaygua va explicar que «aquest acte és molt important perquè és la primera mostra que estem en la línia de fer polítiques del joc responsable», i va reiterar que «tant la llei del Bingo com la futura llei del joc se sustenten en els pilars de les persones i l'ordre públic».

Pocs ludòpates /A nivell global, la taxa d'incidència de la ludopatia se situa al voltant del 0,6% i a Andorra, Riberaygua vol que es rebaixi «tot el possible, fins que sigui la més baixa». Cosa que també va desitjar el cap de Govern, Toni Martí, que va presidir l'acte i que va argumentar que «aquestes formacions són l'exemple de la política del Govern respecte al joc». Martí va remarcar que «igual que amb el Bingo, amb el joc es tindran en compte les línies vermelles clares per no donar una mala imatge internacional ni posar en risc la salut pel joc». Per la seva banda, el director de Benestar del Govern, Ramon Nicolau, va explicar que aquestes formacions donen les eines necessàries als treballadors per quan es troben problemàtiques relacionades amb les ludopaties. A més, s'informa als treballadors del Bingo de totes les persones que tenen prohibida l'entrada a les sales per les causes que sigui, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT