PUBLICITAT

La Vall del Madriu instal·larà dos aparells per comptar els visitants

  • Simón fa referència a la importància de preservar el camí empedrat de la vall, «la verdadera joia del conjunt»
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Foto: ÀLEX LARA

La directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simón, va oferir ahir a la tarda una conferència a l'Aula Magna sobre la gran importància d'aquesta vall. Simón va explicar que es tracta d'una destinació amb força visitants, i que precisament aquest any s'hi col·locaran un parell d'ecocomptadors a l'entrada per tal d'obtenir informació més acurada de quants turistes la visiten, una informació que «fins ara no teníem». Simón també va fer referència a la importància de preservar el camí empedrat de la vall, «la verdadera joia del conjunt», i va informar que els cortalans «encara no han presentat cap proposta d'accés».

La directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simón, va explicar en declaracions als mitjans que els primers ecocomptadors que tindrà la vall s'instal·laran aquest mateix any. Així, Simón creu que les eines serviran per recollir informació rellevant que, fins ara, «només es podia fer a través de les enquestes que feien els treballadors de les casetes d'informació», i que eren incompletes perquè «no tots els turistes hi passaven». Simón també va dir que aquests dos primers comptadors són l'inici d'una xarxa més gran que s'ampliarà en un futur, segons va informar l'ANA.

Pel que fa a l'accés a les bordes dels cortalans, la directora del Pla de Gestió va informar que aquests «ja han mantingut una primera reunió amb la cònsol major», però que «encara no han presentat cap proposta». Tot i així Simón confia en que «es pugui arribar a alguna solució ràpidament».

Susanna Simón, però, va deixar clar que l'accés, ara per ara, només es pot fer a peu, per tal de protegir el camí empedrat, que va qualificar com la «verdadera joia del conjunt, que té un alt valor cultural». La directora també va recordar que la xarxa viària a la vall «es va obrir arran de les primeres ocupacions de la vall, datades en el neolític antic», i que és per això que cal preservar-los. En aquest sentit, Simón diu que «qualsevol projecte que vulguin presentar els cortalans ha de respectar aquests valors, perquè sinó no es podran dur a terme». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT