PUBLICITAT

Andorra Telecom anuncia l'ampliació de la xarxa wifi de l'eix comercial

  • Nadal afirma que l'objectiu de la parapública és «intentar fer una única xarxa wifi més gran i unitària»
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El debat sobre les noves tecnologies ahir al mati al Congrés de Neu i Muntanya. Foto: TONY LARA

El Congrés de Neu i Muntanya Mountainlikers va obrir ahir la jornada parlant de noves tecnologies i del projecte de país Smart Country. El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, va ser el moderador del primer debat del matí en el qual la connexió a Internet va ser un dels eixos principals: Betim Budzaku, gerent d'Andorra Turisme, va destacar la creació de la xarxa Andorra Wifi que cobreix l'eix comercial, i per la seva banda, la directora general de GrandValira, Núria Tarré, va destacar la importància que té per al domini esquiable oferir connexió a Internet als seus clients per tal que «puguin mantenir-se tan hiperconnectats com vulguin» i també com a eina de comunicació del domini amb l'usuari. De fet, Tarré va destacar que la connectivitat a la xarxa que el domini ofereix està augmentant i ja arriba al 53% dels usuaris de Grandvalira, «amb puntes de fins a 12.000 usuaris connectant-se fins a 40 minuts».

L'Andorra Wifi és una xarxa de pagament, mentre que les pistes d'esquí ofereixen actualment la connexió gratuïtament als clients, com a un servei afegit. En declaracions posteriors al debat, Nadal va reconèixer a l'ANA que estan mantenint converses amb grans interlocutors com ara Grandvalira, que actualment ofereix connexió gratuïta, per tal de trobar «propostes que puguin fer encaixar les dues bandes, com ara que nosaltres gestionem i ho integrem el seu wifi».

El director d'Andorra Telecom va afirmar que «pretenem intentar fer una única xarxa wifi més gran i unitària», i va va assegurar que, a banda de Grandvalira, també s'han interessat d'altres empreses en unificar esforços, donat que gran part dels establiments del país ja ofereixen connexions gratuïtes. Així, segons Nadal, «hem parlat amb alguns hotels, centres comercials i punts amb molta afluència de gent».

Nadal també va dir que «és important que el món del turisme s'aprofiti de les eines de comunicació i les desenvolupi», perquè «els turistes les busquen i les faran servir». En aquest sentit, Nadal va dir que al projecte d'Andorra Wifi «s'hi aplicaran canvis imminents, com ara la simplificació del procés de registre, que ara és una mica feixuc».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT