PUBLICITAT

Miquel: «Donar crèdit per donar crèdit acaba perjudicant» la població

  • El banquer no comparteix l'opinió del Govern que cal obrir l'aixeta del finançament
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Per primera vegada des que el Govern va anunciar que demanaria als bancs que s'obrís l'aixeta del finançament, un implicat del sector ha parlat. I ho ha fet de manera contundent. En el marc de la presentació de la publicació Focus Andorra, el conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, va posicionar-se en contra d'aquesta proposició. Miquel va plantejar que «donar crèdit per donar crèdit acaba perjudicant» la pròpia població andorrana. A més, va assegurar que la solució no passa per «alleugerir els requisits» per al finançament, «perquè els crèdits s'han de tornar».

Miquel sí que va reconèixer, amb tot, que s'han fet més consistents els requisits, tenint en compte que es troben en un sector competitiu i que a d'altres països s'ha fet. Però en qualsevol cas, «no es pot generar crèdit artificialment sense que hi hagi una demanda solvent». Precisament això, una «demanda solvent», «projectes rentables», és el que cal al país, i no ser menys exigents amb les condicions de finançament per als clients. No perquè els bancs ofereixin més finançament s'ampliaria la demanda, va sentenciar.

El banquer andorrà va assegurar que no han notat «una reducció dràstica del volum d'endeutament privat» i que des de sempre, l'activitat econòmica del país ha tingut «un gran suport» per part de les activitats bancàries.

D'altra banda, i pel que fa a l'IGI bancari i al topall anunciat pel Govern al sector, Miquel va assegurar que entenen les necessitats de recaptació del Govern i que no posaran «cap obstacle» perquè la mesura tiri endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT