PUBLICITAT

El Cedre es reestructura i deixarà de tenir cúpula directiva

  • La ministra anuncia que les funcions de direcció s'assumiran de manera permanent des del SAAS
  • El centre celebra una reunió per «tranquil·litzar» als residents i a les famílies, pel malestar generat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sáiz amb padrins del Cedre, a la festa que formalitzava la fusió amb la residència d'Enclar, aquest novembre Foto: TONY LARA

Quan el novembre passat es formalitzava el trasllat dels padrins de la residència Solà d'Enclar al centre sociosanitari El Cedre, el Ministeri de Salut i Benestar va optar per mantenir als dos directors de cada instal·lació, Remei Canals (del Solà d'Enclar), i Ernest Sáiz, (del Cedre). Gairebé mig any després, El Cedre ha passat de tenir dos directors a no tenir-ne cap. Tal i com va informar ahir la ministra Cristina Rodríguez, s'ha optat per acabar amb «el concepte que hi havia fins ara». Les funcions administratives que feia aquesta direcció les assumirà a partir d'ara la pròpia direcció del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. Es crearà, en paral·lel, la figura d'un «metge coordinador» que s'encarregarà de l'atenció assistencial.

Aquest no és l'únic canvi que es vol introduir a la residència dels padrins, ja que també es vol reestructurar la manera de funcionar amb l'objectiu de «potenciar» més «l'atenció mèdica i d'infermeria» i gestionar de millor manera tot el funcionament a través d'aquest nou metge coordinador, segons va explicar la ministra. En aquest sentit, va afegir que es mostraria «vigilant» en el compliment d'aquest objectiu.

Amb tot, i tornant al buit que es deixarà de manera permanent a la cúpula directiva del Cedre, Rodríguez va voler deixar clar que al Cedre ja «existeix» una direcció, i aquesta és la del SAAS (encapçalat per Lluís Burgués). És a dir, a partir d'ara «la part administrativa l'assumirà el SASS, que ja té un equip directiu molt ampli», de manera que així tothom es pugui centrar en la coordinació i la «inversió en dotació mèdica i d'infermeria, per poder respondre a les necessitats dels usuaris».

Pel que fa als ja exdirectors del Cedre, en el cas de Sáiz, passa a integrar-se dins la direcció econòmica del SAAS, on durà a terme tasques de coordinació en l'àrea de Relacions i Serveis Externs. Per la seva banda, Canals, s'incorpora a l'àrea d'Atenció a l'usuari del SAAS.

Reunió per calmar el malestar / Els padrins i les seves famílies han mostrar recentment la seva disconformitat amb la manera de funcionar del centre sociosanitari, ja que consideren que falta personal, i que aquest es cobreix amb equip sanitari de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, de manera temporal. Una situació que no ajuda al tractament personalitzat dels padrins que viuen o que resideixen durant el dia al Cedre. Demanen una plantilla més fixa de manera que sigui més fàcil reconèixer possibles símptomes d'alarma, i a la vegada poder actuar també amb més celeritat. També exposen la necessitat que a la direcció hi hagi una cara visible, que conegui el dia a dia de la residència.

Rodríguez va informar que ahir mateix es va celebrar una reunió de la comissió de residents perquè tant ells com les seves famílies «es quedin més tranquils». La titular de la cartera de Salut i Benestar va reconèixer aquest problema de «temporalitat» de part de l'equip que integra el Cedre, però va voler deixar clar que «l'important és que hi hagi el personal necessari», recordant que la plantilla del Cedre forma part del SAAS i a l'inrevés. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT