Dusautoir es fa amb el tercer calaix del podi en la individual

• El quart lloc en l'última cita a Noruega li és suficient per fer la gesta
TROMSO

Dusautoir, en la prova esprint de la Copa del Món de Tromso, ahir Foto: ismf

Sophie Dusautoir va obtenir una quarta posició en la cursa individual de la Copa del Món de Tromso, l'última del calendari del 2014. La corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme es va quedar a trenta segons del podi però malgrat tot, sí que va poder defensar la tercera posició en la classificació general i amb aquest resultat té prou per fer la gesta i acabar en el top-3 per darrere de la suïssa Maude Mathis i de la francesa Laetitia Roux, la campiona.

La jove Inka Bellés va tenir un paper digne i va aconseguir la 12a posició i 6a en la categoria espoir.

Ahir, en la cursa esprint, Dusautoir va classificar-se per a la final sense problemes i va haver de conformar-se al final amb la setena posició en una cursa que va guanyar la suïssa Mathis. L'andorrana ja havia confirmat a Itàlia la tercera plaça del podi, també en la classificació general d'esprint.

TERCERA EN EL còmput GLOBAL / A més, aquest resultat li va permetre mantenir la tercera plaça en el còmput global, el de la suma de les dues proves. El podi ha estat el mateix que el de la individual: Dusautoir tercera amb 522 punts, Mathys segona amb 700 i Roux primera amb 1.000.

De la seva banda Inka Bellés va acabar 18a l'esprint de la prova de Tromso i d'aquesta manera finalitza en el còmput global la 14a de 38, i quarta millor espoir.

D'altra banda, dijous a la nit el Comitè Internacional va anunciar a la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) el reconeixement provisional com a esport olímpic.