Gutiérrez es refà d'un divendres dolent i venç en gegant i eslàlom

• L'espanyol Carreras domina en la categoria masculina amb Esteve i Alayrach com a millors andorrans
LA MASSANA I ORDINO

Mireia Gutiérrez, dissabte en el portilló de sortida de la cursa d'eslàlom femení a Arcalís, corresponent als Campionats d'Andorra 2014 d'esquí alpí Foto: FAE

Mireia Gutiérrez ha demostrat aquest cap de setmana passat en els Campionats d'Andorra que continua sent la referència en l'esquí alpí femení del Principat. Divendres havia viscut una mala jornada, ja que va sortir de la bona línia quan afrontava el supergegant i va ser desqualificada, amb la qual cosa va quedar fora dels podis tant en aquesta disciplina com en la supercombinada.

Dissabte, però, va poder amb la pressió i es va imposar en el gegant. La cursa era puntuable per a la FIS i l'espanyola Marta Jiménez va ser segona a només 27 centèsimes; al medaller el Campionat d'Andorra van entra Sara Raméntol amb la plata –tercera a 57 centèsimes– i Carmina Pallàs amb el bronze –quarta a 94 centèsimes. Ariadna Planes –19a– va completar la participació andorrana en una curs amb una trentena de corredores.

Ahir, Mimi va tornar a donar un cop a sobre la taula i va repetir triomf, en l'eslàlom. En la prova tècnica també és la reina a les nostres fronteres i ho va corroborar superant en 5,53s la segona classificada, Carmina Pallàs, a la que va treure més de dos segons en cada mànega. Tercera va ser Marta Jiménez a gairebé sis segons i les altres tres representants tricolors, Sara Raméntol, Sissi Hinterreitner i Ariadna Planes, van ser desqualificades en la primera baixada per la qual cosa queda orfe el tercer calaix del podi femení.

En la categoria masculina es va tornar a repetir la tònica de divendres, amb repartiment de triomfs que deixen patent la falta d'una referència clara i la competitivitat entre els corredors del primer equip masculí de la Federació Andorrana d'Esquí. Depèn de la disciplina, domina un o un altre. Això sí, va haver-hi un dominador clar del cap de setmana: l'espanyol Pol Carreras, que va guanyar les dues carreres.

En el gegant de dissabte cap andorrà va ocupar posició de podi. Van acompanyar Carreras en el medaller el francès Maxime Tissot –segon a 79 centèsimes– i l'espanyol Gorka Ugalde –tercer a 1,44s–; Àxel Esteve, campió de la supercombinada del Nacional, va ser quart i primer andorrà, per tant va endur-se el seu segon or. El van acompanyar en el podi del Nacional Arnau Puig –cinquè– i Robert Solsona –vuitè.

Ahir en el gegant de nou va vèncer Carreras amb 62 centèsimes de marge sobre Joch Alayrach, nou campió d'Andorra; només una centèsima més tard va aturar el crono Àxel Esteve i a sis dècimes va arribar Robert Solsona per posar el punt i final a un Nacional que ha destacat per l'absència de Kevin Esteve.