PUBLICITAT

Criteri positiu del Govern a la Llei del dret a la intimitat

  • L'Executiu assenyala algunes mancances en el dret a rèplica
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller demòcrata Carles Ensenyat. Foto: TONY LARA

el Butlletí del Consell General va publicar ahir el criteri favorable del Govern respecte a la proposició de llei per la protecció dels drets a la intimitat, a l'honor i a la pròpia imatge, presentada pel grup parlamentari demòcrata. L'Executiu es felicita pel fet que aquest text representarà una protecció més integral d'aquests drets i a més permetrà superar les limitacions de la legislació ara vigent en el sentit que preveu mecanismes de protecció desvinculats de la jurisdicció ordinària que han de permetre una reparació ràpida i satisfactòria de la lesió produïda. El Govern també fa una bona valoració de la regulació específica de la norma en relació amb les intromissions justificades en el marc de la llibertat d'informació i del dret a la pròpia imatge.

De tota manera, el criteri del Govern constata algunes mancances pel que fa al tractament interpretatiu del dret a rèplica i rectificació, en relació amb la mesura cautelar consistent en demanar al batlle que ordeni l'exercici del dret de rèplica, dins del termini de 48 hores des que l'afectat ha tingut coneixement del refús, per part de l'operador de mitjans de comunicació o proveïdor de continguts. En aquest sentit, tenint en compte que el dret de rèplica el configura l'òrgan judicial, la seva adopció com a mesura cautelar pot suposar l'estimació anticipada d'aquesta petició, motiu pel qual l'òrgan judicial pot prejutjar el fons de la controvèrsia i, alhora, el procediment pot quedar sense objecte.

D'una altra banda, el criteri puntualitza que atès que el dret de rectificació no es pot exercir quan s'hagi exercit el dret de rèplica, i el dret de rectificació pot constituir, una vegada més, la pretensió última exercitada davant de l'òrgan judicial, l'adopció de la mesura cautelar pot comportar que la pretensió referida al dret de rectificació decaigui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT