PUBLICITAT

Certificació de qualitat per al Laboratori Clínic de Meritxell

  • El servei de l'hospital analitza entre 200 i 300 mostres al dia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pérez,i el director del SAAS, Lluís Burgués, ahir a les instal·lacions del laboratori Foto: TONY LARA

El Laboratori Clínic de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell va fer públic ahir que ha aconseguit l'acreditació UNE-EN ISO 15189. Aquest document, atorgat per la Entidad Nacional de Acreditación d'Espanya, certifica que els procediments que s'hi duen a terme se situen al nivell més alt d'exigència. Segons va explicar el cap de servei del Laboratori Clínic, el doctor Antoni Pérez, l'obtenció d'aquesta acreditació «dóna la confiança a la població, als pacients i als metges que els resultats que s'emeten són fiables». Pérez també va afegir que l'any vinent intentaran aconseguir el reconeixement per a d'altres parts del Laboratori, com ara l'àrea d'hematologia.

Pérez va explicar que aquesta acreditació, tot i que atorgada per una entitat espanyola, té un reconeixement internacional a més de 60 països, entre ells tots els que figuren a la Unió Europea, els Estats Units, Canadà, Japó i Àustria. També va informar que s'entrega per a un període de quatre anys, «renovables sempre i quan cada cop que vinguin a fer inspeccions encara es mantinguin els estàndards requerits».

Pérez va afegir que, de moment, «les àrees que han aconseguit la conformitats de criteris són les de bioquímica, microbiologia i el banc de sang», el que suposa «un 72% de les activitats que es fan al Laboratori». El cap de servei va afirmar que a causa de la gran magnitud de treball que suposa aconseguir aquesta acreditació, «uns 400 documents únicament per les àrees acreditades», aquest reconeixement es demana per parts. Així, Pérez va dir que en un futur proper es vol arribar al 90% de les activitats del Laboratori acreditades, i que «tractarem d'aconseguir-ho el proper 2015, on presentarem les fases d'hematologia i determinats procediments d'immunoanàlisi».

Canvi de metodologia / Pel que fa a la metodologia de treball, la coordinadora tècnica del servei del Laboratori Clínic, Glòria Pujol, va explicar que «fa tant de temps que estem implicats en aquest sistema de treball que ja no sabríem fer-ho d'una altra manera», va recollir l'ANA. Pujol va reconèixer que hi treballen des del 2006, i que en un principi «se'ns va fer feixuc la muntanya de feina que suposava el canvi, però ara ja hi estem acostumats» La coordinadora tècnica del Laboratori també va fer esment que «cada cop filem més prim i som més precisos amb el nostre treball, pel que a la mínima que hi ha un error el trobem».

Actualment, el servei del Laboratori Clínic de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell analitza unes 8.000 mostres al mes, el que suposa entre 200 i 300 mostres diàries. Hi treballen, a banda de cinc persones a l'apartat de l'administració, cinc metges i quinze tècnics, que s'encarreguen d'analitzar les mostres que arriben de l'àrea d'extraccions, i n'emeten el resultat després de passar per diversos processos d'anàlisi i validació. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT