PUBLICITAT

Les vendes de tabac cauen un 20% i l'electrònica també pateix

  • La FACA constata una davallada del comerç els mesos de febrer i març
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vicepresident de la FACA, Antonio Miralles Foto: TONY LARA

El vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), Antonio Miralles, va explicar ahir que «els últims mesos de febrer i març han estat dolents per al sector, tot i que tant els resultats de gener com els del febrer, han estat millor que els de l'any passat». Miralles va argumentar el que pot semblar a simple cop d'ull una contradicció, pel fet que «el temps ha acompanyat, ha fet fred, hem tingut neu però sobretot, el Pas de la Casa que és el termòmetre d'arribada de turistes al país, no ha quedat aïllat com l'any passat». I va matisar que «si ho recordem, el Pas va estar nou dies incomunicat i 21 dies més, afectat pel mal estat de les comunicacions, en canvi aquest any només ho ha estat tres dies, cosa que influeix en la millora dels resultats d'aquesta temporada». No obstant això, el president de la FACA va reconèixer que alguns sectors han punxat i que en general, les vendes es van aturar sensiblement el març passat.

Entre els sectors que més pateixen, Miralles va citar el del tabac amb una caiguda de les vendes de cigarretes significativa del 20%, cosa que va explicar perquè «no és correcte fumar i el consum continua davallant; també hi ha un desviament important cap al tabac d'embolicar per aquesta mateixa raó, la gent ho vol deixar, però també els és més econòmic». L'altre sector afectat per «un canvi de cicle és el de la tecnologia». Miralles va insistir en que «és un canvi global que afecta sobretot els productes de fotografia i imatge, s'estan fent moltes ofertes en televisors i aparells de fotografia perquè s'albiren canvis». I va reiterar que «continuen funcionant bé les vendes de tauletes i mòbils».

En quant al sector de la moda, contràriament a temporades passades, està notant una certa represa. «La moda ha funcionat bé aquest any, sobretot les rebaixes d'hivern que han coincidit amb el fred que tampoc no ha perjudicat la venda de la col·lecció de primavera», va explicar Miralles. I va afegir que «encara queden dos mesos per vendre els estocs de la nova col·lecció coincidint també amb l'arribada del bon temps». Si les xifres del sector són millors que les de l'any passat, el mateix no passa en el sector de la perfumeria que «és molt irregular, perquè la diferència de preu amb Espanya s'ha escurçat i perquè el consumidor també ha canviat d'hàbits i considera el producte com un luxe que no li és tan necessari» va concloure el vicepresident de la FACA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT