PUBLICITAT

Una aposta pel benestar infantil

  • Quatre esportistes han de fer top-ten a la Ronda dels Cims per una acció solidària
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vergara, Vilana i Sanvicent Foto: ÀLEX LARA

Tres excorredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Xavi Comas, Joan Vilana i Lluís Sanvicente, més el que va ser internacional dels Isards, Edu Vergara, s'han bolcat en un projecte solidari aprofitant el ressò mediàtic que té l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) a tots els racons del planeta.

Amb la implicació de Viladomat Esports, la marca de material esportiu 468km2, el Centre d'Acolliment la Gavernera i la Fundació Agua de Coco, els quatre esportistes andorrana tenen un objectiu concret de què un d'ells, sigui qui sigui, aconsegueixi fer top-ten en la Ronda dels Cims. D'aquí neix el nom d'aquest projecte, batejat com la Ronda per la Infància, que des del vessant públic consisteix en què qualsevol de nosaltres –siguis persona o empresa– apostem la xifra que desitgem al web www.rondaperlainfancia.com a que no ho aconsegueixen. I només a que no. «Si assolim el repte ens quedem el 100%. Sinó, tornarem el 50% dels diners sempre que ens ho demanin. Sabem que estem fent trampes però la ocasió ho mereix està clar on aniran els diners», bromejava Vilana, cervell de tot això.

La Ronda per la infància tindrà una altra via per obtenir diners. Vilana, Comas, Sanvicente i Vergara duran una samarreta negra –com les que s'aprecien a la fotografia– d'una tela ideal per fer la cursa d'ultrafons; Viladomat va encarregar la producció de 300 unitats, tant en model d'home com de dona, i les ha posat a la venda a un preu mòdic de 14,9 euros: «Les podreu trobar en la secció de muntanya de qualsevol de les nostres botigues», va matisar Marta Palau, responsable de màrqueting. Fa dos dies que està a la venga i sense haver sortir a la llum el projecte, ja s'han venut unes 80. Si cal, en faran més perquè de d'avui es poden disparar les demandes.

La ONG Agua de Coco té com a objectiu lluitar pels drets dels nens de diversos punts de l'Àfrica, principalment a Cambodja i Madagascar: des de l'eradicació de l'explotació laboral infantil al reforçament en l'escolarització o a la millora de la salut. Així que, per una vegada, tothom que aposti ho farà amb el desig de perdre. Per una causa justificada, això sí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT