PUBLICITAT

El PS no votarà a favor de l'IRPF

  • Rios diu que DA no s'ha interessat en assolir els tres acords
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup socialdemòcrata, David Rios, amb els residents passius, ahir. Foto: ANA / M. C

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, va dir ahir que «no votarem a favor de l'IRPF perquè s'allunya molt del nostre model», un impost que consideren que Andorra necessita, però que la proposta de DA «el que fa es posar pressió fiscal sobre els treballadors, però no a les rendes mobiliàries ni de capital». Rios va explicar que perquè l'IRPF es pogués aprovar amb el vot a favor dels 28 consellers, tal i com era la voluntat del cap de Govern, el PS va presentar quatre reserves d'esmena al president del grup parlamentari de DA per tal d'obrir una via de negociació, però a poc més d'una setmana del debat – que serà el 24 d'abril–, els demòcrates no han fet «cap esforç per acostar posicions».

La primera reserva d'esmena presentada «pretén gravar les rendes del treball a partir de 30.000 euros, per tal de no castigar la classe mitja, i augmentar les deduccions per ascendents o descendents a càrrec, passant de 750 euros a 2.500 euros»; la segons reserva «té com a objectiu crear una progressivitat real, posant un tipus del 10% de 30.000 euros a deu vegades el salari mig, i el 20% per rendes superiors a deu vegades el salari mig».

El PS, doncs, només votaria a favor de l'IRPF «sempre i quan es tinguessin en compte aquestes dues reserves d'esmena o hi hagi una negociació».

RESIDENTS PASSIUS / El president del grup parlamentari del PS es van reunir ahir, David Rios. Segons han manifestat ambdues parts, «hi ha una solució» que passa per fer «una nova llei» que contempli la seva situació, va afirmar l'advocat suís Peter Miescher, a l'ANA.

Rios va dir que «entenem que han vingut amb unes condicions que ara se'ls hi canvien, i els hi hem demanat amb quina fòrmula creuen que podrien participar i que facin una proposta», això sí «que aquesta sigui constitucional».

Tal i com va explicar el president socialdemòcrata, la fórmula passaria per una modificació de la Llei i no pas pel desenvolupament reglamentari com proposa DA perquè consideren que «cal que tinguin un marc fiscal o seguretat jurídica molt determinada». Una seguretat que, tal i com va subratllar Rios, s'aconsegueix a través de lleis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT