PUBLICITAT

Fornell podria competir amb 'wild card' a Vallnord

  • Un bon resultat en la cita andorrana li podria permetre fer les dues últimes
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fornell, fa quinze dies Foto: ÀLEX LARA

Vallnord serà l'any vinent una de les cinc seus del calendari del Freeride World Tour (FWT) i no ha dubtat en demanar una wild card per a Dani Fornell. El millor exponent del freeride a Andorra va arribar a la màxima categoria fa dues temporades, però en aquest 2014 ha competit en el Qualifier fins que va patir el greu accident fa tot junt un mes.

El sí no està encara confirmat però seria estrany rebre una negativa. «Seria una gran notícia perquè m'encantaria competir a casa en una cita d'aquest nivell», va assegurar ahir el rider emocionat. «Per a mi seria un premi després d'aquest any tan difícil», va afegir en referència a l'accident.

Fornell, a més, sap que un bon resultat en la cita andorrana, que serà la tercera del calendari –14 de febrer–, li podria obrir les portes a acabar de fer tot el calendari, amb les prova d'Alaska i sobretot la final de Verbier. Sense anar més lluny, al 2013 a Courtmayeur va guanyar el corredor local Markus Eder, qui anava amb wild car en un cas idèntic que el de Fornell amb Vallnord. El FWT li va permetre fer la resta del calendari. «Tot ha de quadrar i jo hauré d'estar entre els millors a Vallnord perquè passi, però tot és perfectament factible», assegura Fornell.

PLANIFICACIÓ DEL 2015 / Perquè la intenció del rider andorrà és la de tornar a l'elit del freeride per al 2016. Així que per a l'any vinent té clar que ha de ser un dels tres primers classificats en el Qualifier. «Faré totes les proves de quatre estrelles i les de tres que estiguin a prop, que una d'elles podria ser Grandvalira si entra en aquest calendari», va avançar. «En total, unes set o vuit proves». Si puja, al 2016 ja no necessitaria sol·licitar una wild card per a la prova de Vallnord, que romandrà en el calendari del FWT durant tres anys.

RECUPERACIÓ PEL BON CAMÍ / L'accident que va patir el 18 de febrer passat quan va caure de la cresta del circ del Baser Negre i es va trencar set costelles a més d'una fissura en un pulmó, un tall al fetge i el trencament del tendó rotul·lià de la cama esquerra. Dues van ser les lesions més preocupants; el genoll ja està totalment cicatritzat i segons va explicar recuperarà el 100% «de la musculatura i el moviment»; el pulmó encara dóna problemes perquè no acaba de reabsorbir el líquid de les pleures. «Això no és dolorós però no em permet fer entrenaments molt agressius i m'afecta molt en la resistència».

Sigui com sigui Fornell treballa per recuperar-se i iniciar el Qualifier 2015 amb més força que mai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT