PUBLICITAT

El Govern i el River MoraBanc decideixen el futur divendres

  • Aixàs prefereix no entrar en polèmica amb el Valladolid: «Que es mirin ells també amb lupa»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gorka Aixàs i Toni Martí, a Burgos en el partit decisiu de la LEB Or 2012-13, quan el River va perdre l'ascens Foto: ÀLEX LARA

El pròxim divendres és el dia en què es decidirà el futur immediat del BC River Andorra MoraBanc. La resolució final per ser a l'ACB, o no, estarà llavors encarrilada, perquè és el dia escollit perquè el club i el Govern parlin cara a cara per tancar el dilema. La reunió situarà a la taula el cap de Govern, Toni Martí, i el president del club, Gorka Aixàs. L'hora, a les 10.00h del matí. Mentre això arriba, ahir Aixàs eludia entrar en la polèmica amb el Valladolid, el president del qual, Juan Vela, havia manifestat que vigilarien «amb lupa» el que fes l'entitat andorrana. «Que es mirin ells també amb lupa», és el que va respondre Aixàs.

«Divendres hi haurà resposta a la demanda del River», va anunciar ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, durant la presentació de les subvencions esportives per a l'any 2014. El club rebrà com a ajut estatal 384.000 euros, els mateixos que en 2013, però l'extra que pugui arribar ja forma part d'una partida que ha de sortir «del Govern», segons Cerqueda. Cal recordar que ser a l'ACB exigeix uns primers tres milions d'euros de cànon que són a fons perdut, després 1,5 milions més dels ascensos i descensos, retornables si es perd la categoria, i per últim el pressupost per fer i mantenir l'equip a la màxima categoria del bàsquet espanyol, que se situaria segons càlculs aproximats, en altres 3 milions més. Dels 7,5 totals, el Govern n'aportaria al voltant de la meitat, sempre esperant que sigui el club qui, a través de recursos privats i propis, arribi al 55%. Aquesta exigència sembla ineludible.

El suport de l'Executiu al BC River Andorra MoraBanc ha estat inqüestionable durant els últims anys. En gairebé tots els partits al Poliesportiu de les últimes campanyes, els representants governamentals acudien al pavelló, i en els que l'equip s'hi jugava la vida a fora, també hi viatjava representat el Principat en la persona del mateix cap de Govern, Toni Martí, com quan va ser present la temporada passada a Burgos en el matx en què el River s'hi jugava l'ascens que al final no va ser. Aquesta unió durant el transcurs de les temporades fa pensar en què la relació no només és bona, sinó que a més interessa mantenir-la a les dues parts per tot el que reben a canvi.

El club ha d'arreplegar els diners suficients per ser a l'ACB, mentre que el Govern ha de fer una aposta per catapultar la imatge del Principat fora de les fronteres via l'esport, en aquest cas el bàsquet i la Lliga Endesa. El debat, però, és al carrer, i n'hi ha, de simpatitzants, però també de detractors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT