PUBLICITAT

'Jefe' que informa per Whatsapp

  • Malestar a Circulació per l'elevat nombre d'expedients oberts per un comandament rebotat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos agents de circulació de la capital Foto: TONY LARA

La història de la mala maror al Servei de Circulació d'Andorra la Vella ha anat més o menys de la següent manera. Segons expliquen fonts properes, un comandament del departament va decidir demanar una informació als seus agents mitjançant l'aplicació mòbil de missatgeria instantània Whatsapp. Els demanava la fotocòpia del carnet de conduir, una sol·licitud que es fa cada any per certificar que tots els urbans disposen del permís de circulació en vigor. Però es va equivocar amb el canal de comunicació. I amb el destinatari, perquè la manera de procedir no va agradar gens ni mica als protagonistes. I a partir d'aquí van començar els problemes.

Els agents de Circulació, enutjats, van enviar una carta de queixa explicant el cas a la cònsol, Rosa Ferrer, al cap del departament, Antoni Pujol, i també al Sitca, el sindicat. No entenien perquè la demanda no es va fer mitjançant una circular interna, durant una reunió o per d'altres canals oficials. Malgrat aquesta acció, no es van prendre responsabilitats contra el comandament, cosa que no va agradar gens als urbans. A més a més, lluny d'aconseguir el que estaven cercant, se'ls va girar la truita.

Les fonts asseguren que el comandament s'ha «rebotat» i que ha iniciat una batalla contra tots els agents participants a la missiva. Des de fa unes setmanes, expliquen, que obre expedients disciplinaris de manera arbitrària, per petits incidents, com a resposta a les crítiques. Per exemple, si veu a algú fumant en hores de servei, expedient obert, sense cap mena d'informació ni de preavís perquè canviïn la conducta. Tan sols una comunicació oficial que arriba des del comú.

Una situació que ha obligat a bona part dels agents a fumar d'amagat. Estar-se més de vuit hores sense poder fer un cigarret és difícil per als que hi estan més enganxats, lamenten. Fins ara s'havia estat menys intransigent amb aquest aspecte.

D'altres expedients oberts han estat, per exemple, per anar a fer un cafè també en hores de servei, malgrat tenir el consentiment del superior.

Són totes elles accions que poden acabar derivant en la suspensió de sou o de feina. Jurídicament no es poden apel·lar, però el que denuncien els afectats és un ús estricte de la norma de manera intencionada i amb la intenció de fer mal.

Tot plegat, i amb Whatsapps o sense, no ajuda gaire a millorar un clima laboral al Servei de Circulació de la capital el qual ja des de fa temps no passa pel seu millor moment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT