PUBLICITAT

Pal-Arinsal tanca l'hivern amb resultats positius 8 anys després

  • La carretera de l'Aldosa estarà tallada durant dos mesos per fer-hi millores
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Esquiadors a Pal Foto: TONY LARA

La societat EMAP, que gestiona Pal-Arinsal, tancarà la temporada 2013-2014 amb números verds. Així ho va informar ahir el cònsol de la Massana, David Baró, afegint que es confirmen així les previsions del pla de viabilitat aplicat des d'aquest mateix hivern a les pistes d'esquí. Per trobar una temporada amb resultats econòmics positius de l'estació cal remuntar-se a la 2005-2006. És a dir, i tal i com va destacar Baró, és la primera vegada que s'aconsegueixen beneficis (això si, molt lleugers) en vuit temporades.

El motiu d'aquest canvi de tendència és, per una banda, l'increment dels ingressos d'una temporada que es pot considerar com a bona en termes d'afluència, però sobretot per la contenció de la despesa, dins de la qual s'hi inclou la desaparició del cànon que fins l'any passat EMAP havia d'abonar al comú massanenc. Així, s'ha passat de pèrdues de tres milions d'euros fa dos temporades, i d'1,5 milions fa una, a un lleuger superàvit.

Amb tot, Baró va voler ser prudent recordant que «una flor no fa estiu», i que aquests resultats s'han de consolidar. Una feina que s'ha d'encarregar de fer el nou director d'EMAP, Jordi Marticella, a partir d'aquest mateix mes de maig.

La carretera de l'aldosa, tallada / D'altra banda, i durant la sessió del Consell de Comú celebrada ahir, es va fer pública l'adjudicació de les obres d'eixample de la carretera que uneix l'Aldosa amb Anyós. Unes obres que començaran el proper 12 de maig i que comportaran el tancament de la via al trànsit rodat durant dos mesos. La carretera es reobrirà el 18 de juliol.

Les obres han de permetre millorar la seguretat de la zona, tant pensant en els conductors com en els vianants d'aquesta carretera secundària 335. El tall s'efectuarà entre la sortida de l'Aldosa, concretament des del punt quilomètric 1, just a la sortida del poble, fins al Camí de les Gravades. Per poder accedir a banda i banda, per tant, els cotxes hauran de fer el trajecte passant pel poble de la Massana. El transport públic, malgrat que seguirà funcionant, també haurà d'alterar el seu recorregut en el mateix sentit.

Baró va voler destacar durant la sessió d'ahir que les millores permeten acabar amb un punt negre a la xarxa viària, ja que en l'actualitat és un pas molt estret. Es tracta de la continuació de les obres que es van realitzar durant la tardor, gràcies als convenis signats amb particulars. A més, amb aquest projecte, es farà una connexió a través de voravies entre les Gravades i el poble de l'Aldosa.

Pel que fa al tall de dos mesos de durada, el cònsol va justificar que han optat per aquesta fórmula perquè fer els treballs sense tancar la carretera «era molt complex» i hagués obligat a allargar les obres «entre vuit i nou mesos». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT