PUBLICITAT

La qualitat acústica del 2013 va ser millor que la d'anys anteriors

  • El 73% de les estacions compleix els objectius fixats al cadastre del 2003
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mapa de la qualitat acústica d'Andorra el 2013. Foto: EL PERIÒDIC

Els nivells de qualitat acústica que es van registrar durant l'any 2013 són millors que els d'anys anteriors, segons va informar ahir el Departament de Medi Ambient. Per tal de conèixer la qualitat acústica, el departament gestiona des del 2009 una xarxa de seguiment dels nivells acústics, formada per 70 estacions repartides per tota la zona urbana del Principat.

Els resultats obtinguts en aquestes estacions permeten realitzar el seguiment d'aquests nivells en relació als objectius establerts en el cadastre sonor realitzat l'any 2003 i actualitzat el 2008. Per tal d'analitzar la qualitat acústica, es va establir una escala de cinc colors, equivalents als conceptes excel·lent, bona, passable, dolenta i molt dolenta. Entre d'altres coses, el seguiment ha permès comprovar com la qualitat excel·lent ha passat del 17% l'any 2009 al 51% aquest passat 2013.

L'anàlisi permet «constatar la millora gradual de la qualitat acústica en relació als objectius de qualitat del cadastre sonor», va exposar Medi Ambient. Així doncs, entre d'altres aspectes, es remarca que l'any 2011, per primer cop, cap estació de seguiment de la qualitat acústica va obtenir una qualitat molt dolenta. Els resultats del 2013, mentrestant, mostren un apropament gradual als objectius establerts amb més del 73% de les estacions de la xarxa de seguiment de la qualitat acústica que compleixen els objectius de qualitat fixats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT