PUBLICITAT

El Govern estalviarà fins a un milió en la gestió del transport sanitari

  • El servei d'ambulàncies terrestre s'estructurarà en tres grans eixos que dependran del SAAS
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Finances i portaveu, Jordi Cinca, ahir en roda de premsa Foto: TONY LARA

El Govern va aprovar ahir la reestructuració del transport sanitari terrestre de manera que «permetrà un estalvi d'entre 750.000 i un milió d'euros», segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Cinca, que va anunciar una nova roda de premsa dels ministres de Salut i Interior dilluns que ve, ja que «el text és prou important perquè es doni una informació més àmplia sobre la nova organització», en va avançar però, les línies mestres.

L'estructura del transport sanitari terrestre serà liderada pel Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) que «en serà el centre regulador» va precisar Cinca, del qual en penjaran tres eixos: el transport sanitari medicalitzat que quedarà com fins ara sota la gestió del SAAS i serà assegurat pel Servei d'Urgències Mèdiques (SUM) amb base a l'hospital, el transport sanitari terrestre intern, no programat i urgent que des del 2007 es subcontractava a empreses externes i que a partir d'ara, assegurarà el Cos de Bombers i per últim, el servei de transport sanitari en desplaçament a l'exterior que s'externalitzarà, però que no obstant això, es mantindrà sota la tutela del SAAS. En quant al transport sociosanitari que presta la Creu Roja Andorrana amb més de 7.500 viatges l'any, Cinca va lloar la gran tasca de l'ONG i va anunciar que «es deixa tal i com està precisament, per això».

ESTALVI I ORGANITZACIÓ / El ministre va insistir en què la reestructuració és «molt important per dues qüestions, la primera és el reforçament del SAAS com a òrgan regulador i coordinador del transport sanitari, i el segon és l'impacte econòmic que tindrà». I va reiterar que la reestructuració del servei «farà que el Govern s'estalvii entre 750.000 i un milió d'euros l'any». En quant als canvis d'organització que introduirà la reestructuració, Cinca va destacar l'augment notable de les intervencions dels Bombers «ja que si fins ara feien uns 400 desplaçaments, està previst que amb la nova reestructuració en facin fins a 4.500», cosa que també requerirà un increment de la plantilla. Amb tot, Cinca va defensar que «el servei de bombers es reestructurarà però sense grans canvis i només es contractaran cinc efectius més». El ministre també va voler tranquil·litzar els usuaris, argumentant que «el fet que estalviem no ho és tot, perquè la nostra premissa també és que el servei d'ambulàncies mantingui la qualitat i això s'aconseguirà i a més, amb un nivell de costos molt inferior al que teníem fins ara». I va concloure que «la decisió que hem pres es justifica per conjugar aquest dos bons objectius».

Transferències / Per últim, preguntat si el posicionament del Comú de Sant Julià podria posar en entredit la congelació de les transferències als comuns prevista per als propers dos anys, ja que la corporació local va anunciar que es reservava el dret de recorre a la Justícia, Cinca es va mostrar confiat en que la qualificació d'un nou article ad hoc en els pressupostos de 2015, tancarà la qüestió. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT