PUBLICITAT

Els demandants de treball no reuneixen un «perfil típic»

  • Fins a 12.000 persones acudeixen al Servei d'Ocupació al llarg de l'any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/N.M.

La directora del Departament de Treball, Maria Geli, va admetre que encara que les primeres en patir la desocupació van ser les persones menys qualificades, arran de la crisi «ha afectat a tothom» i no hi ha un «perfil típic». Amb tot, va reconèixer, però, que hi ha unes franges d'edat «més sensibles» com són els joves que s'han d'incorporar al mercat de treball i no disposen d'experiència i els majors de 45 anys. Malgrat les polítiques actives d'ocupació, el mes de març hi havia 1.098 persones demandants de feina donades d'alta al Servei d'Ocupació, dels quals 141 rebien una prestació per desocupació involuntària, i en paral·lel hi havia 280 llocs de treball oferts. Amb tot, conviden a les empreses a conèixer el servei i que comprovin el seu funcionament per veure si els convé portar les seves ofertes al Servei d'Ocupació.

Al cap de l'any, segons va informar la directora del Departament, poden arribar a passar pel Servei d'Ocupació i per la Inspecció de Treball unes 12.000 persones, algunes d'elles per inscriure's o renovar la seva demanda de feina, altres per consultes, etc.

Per fer front a aquestes situacions, des del Servei d'Ocupació gestionen les ofertes que els fan arribar les empreses i les que s'inclouen dins dels programes d'ocupació del Govern. Amb tot, «no podem inventar feines», va reconèixer Geli, i per això s'han posat en marxa els programes d'ocupació.

Geli també va exposar que no poden obligar les empreses a portar les seves vacants al servei. En els darrers anys, va exposar a l'ANA la directora del Servei d'Ocupació, s'han «agilitzat els tràmits» i les empreses ja no s'han de desplaçar fins l'edifici de l'Obac per transmetre les seves vacants, per exemple. Per això, convida les companyies a conèixer el servei i a compartir les seves ofertes per poder-les cobrir amb els desocupats que hi acudeixen. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT