PUBLICITAT

Un CV per a cada feina

  • Ajustar l'estil i el contingut en funció de l'empresa on es presenta l'oferta o evitar errors ortogràfics, claus per passar la primera selecció
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

L‘empresa Adecco Recursos Humans va realitzar ahir una jornada d'assessorament per a les persones desocupades del Principat. Sota el títol de Redgenera, els professionals d'aquest àmbit van voler transmetre alguns consells i donar eines als interessats per trobar feina o orientar la seva cerca.

La situació d'Andorra és més favorable que la dels veïns espanyols, va reconèixer la directora d'Adecco Recursos Humans, Sandra Mejías. No obstant, cada cop hi ha més persones que tenen algun membre de la seva família o algun conegut sense feina, va admetre. Des d'Adecco, han organitzat la jornada per donar eines als ciutadans per afrontar una entrevista de feina, saber quina actitud han de tenir en la cerca d'ocupació, com poden usar les xarxes socials, etc.

Entre els consells que transmeten a la població hi ha per exemple adequar el currículum a la feina que se sol·licita, ajustar l'estil i el contingut a l'empresa i al sector al qual s'opta, incloure informació rellevant per a la companyia i l'àmbit on desenvolupa la seva tasca o evitar errors ortogràfics. D'aquesta manera i davant el gran volum de candidatures que reben actualment les empreses serà més fàcil passar la «primera selecció» curricular, va apuntar a l'ANA Mejías.

Si dividim la tipologia d'aturats per sectors, als joves els recomanen parlar d'ells al currículum i exposar les seves aficions, les pràctiques, els idiomes i voluntariats que hagin pogut fer. En el cas de les persones més grans, els insten a formar-se en altres àmbits, a «reciclar-se» per exemple en aquells camps que ja coneixen pels seus hobbies o interessos personals.

També a l'hora d'acudir a una entrevista s'han de tenir en compte diversos aspectes, va assenyalar. Per exemple vestir-se de forma adequada segons si es tracta d'una entrevista formal o informal, o l'actitud. Altres recomanacions passen per utilitzar les xarxes socials per a la recerca de feina o adaptar el currículum al país on s'envia.

En el cas d'Andorra, va admetre la responsable d'Adecco, la major part dels currículums els reben per a la temporada d'hivern i sobretot s'adrecen als sectors de l'hoteleria i la restauració. Tenint en compte la situació dels països veïns, sobretot d'Espanya, va indicar, reben força candidatures de persones qualificades «disposades a sortir del país». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT