PUBLICITAT

Els agents de Circulació podran ser reubicats a una altra parròquia

  • Els comuns activaran la mobilitat temporal o permanent sense perdre condicions laborals
  • Els canvis legals també inclouen que se'ls pugui traslladar a un altre departament comunal
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Dos agents de Circulació passegen per la via pública Foto: TONY LARA

Els comuns, a través de la Comissió Interparroquial, estan treballant en la modificació de la llei que empara al cos especial dels agents de Circulació. L'objectiu és potenciar la mobilitat dels agents entre parròquies, així com també dins les instàncies comunals. És a dir, i en el primer dels supòsits, permetre que puguin ser traslladats a treballar a un altre comú. Paral·lelament, possibilitar que si ja no són aptes per exercir la seva tasca com a cos especial, puguin ser derivats a una altra departament dins la seva administració pública.

Així ho va explicar ahir la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, posteriorment a la reunió de cònsols celebrada a la seva parròquia. Sovint els comuns es troben amb la problemàtica que davant d'esdeveniments importants (com pot ser la celebració d'una copa del món d'esquí), necessiten més efectius. Aquests canvis legals en els que treballen, va exposar Gil, permetrien la mobilitat temporal d'agents cap a la parròquia que ho necessiti. D'altra banda, i davant situacions més permanents també es podrà activar el trasllat. És a dir, si una parròquia té dèficit d'agents, podrà demanar-ne a d'altres parròquies que tinguin sobreexcés. En aquests supòsits el trasllat es faria sense perdre les condicions laborals que tenia l'agent a la parròquia d'origen.

Pel que fa a la reubicació d'agents de Circulació dins el propi comú, la cònsol va explicar que a vegades es troben amb negatives per part d'agents, que no volen deixar el Servei de Circulació malgrat tenir problemes de salut o d'altres circumstàncies personals que els impedeixen desenvolupar la seva tasca amb plena capacitat. Els canvis a la llei haurien d'habilitar, previ informe mèdic i sobre riscos laborals, el trasllat a una altra dependència comunal.

MARCA ÚNICA DE productes autòctons / D'altra banda, la reunió de cònsols celebrada a Naturlàndia va comptar amb la presència del ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, per informar-los del projecte en el què treballen per habilitar punts de venda amb productes agrícoles i artesans autòctons a les oficines de turisme del país. A més a més, es vol fer sota una mateixa marca i imatge promocional d'Andorra, de manera que serveixi també com a reclam turístic. S'hi volen incloure productes com el vi, la cervesa, melmelades, trumfes, plantes aromàtiques, mel, licors i embotits tradicionals. La idea és posar els productes en un moble igual per a totes les oficines de turisme, sota la mateixa marca comercial.

En un altre ordre de coses, i també durant la reunió de cònsols, es va informar de la roda de contactes que ha iniciat la Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d'autor i Drets veïns d'Andorra amb els set comuns. Segons va informar Gil, està demanant un llistat amb les activitats que organitzen les corporacions susceptibles de ser gravades per l'impost de drets d'autor. Una demanda que els cònsols veuen amb cert neguit,ja que es tracta d'un «tema sensible», va assegurar Gil, també per als privats: «Els propietaris d'un local d'oci, d'un bar musical, etc., no tenen clar del que els estan parlant», va plantejar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT