PUBLICITAT

Andoflora comptarà amb una vintena d'activitats paral·leles

  • El pressupost de la fira es redueix fins a 45.000 gràcies a la participació ciutadana
GLÒRIA GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
Pozo acompanyada per Irina Robles, directora de l'ENA, i Jorge Muñiz, professor del CVN, ahir Foto: COMÚ DE LA MASSANA

La consellera de Medi Ambient del Comú de la Massana, Jael Pozo, va presentar ahir la 21a edició de la fira Andoflora, mostra dedicada a la flor, la jardineria i l'ecologia. Pozo va començar per agrair a «tots els departaments del comú que hi han col·laborat així com a tots els agents econòmics de la parròquia implicats i les associacions i grups culturals, la seva dedicació perquè aquesta edició torni a ser un èxit». I va reiterar que «gràcies a ells, aquest any reduïm el pressupost que puja a 45.000 euros en lloc dels prop de 52.000 de l'any passat». Pozo va explicar la reducció pel fet que «apliquem al peu de la lletra la filosofia que ens inculca el cònsol, que és fer més amb menys», i va reiterar que «tenim una gran sort de rebre l'ajuda i la implicació de la ciutadania, els comerciants, els veïns i les associacions culturals».

18 estands / Les casetes de fusta de la plaça de les Fontetes tornen a ser l'escenari de la fira Andoflora, que aquest any acolliran 18 expositors dels sectors de jardineria, floristeria, decoració i alimentació, a més dels estands d'informació i de Ràdio Andoflora, animada pels joves de la parròquia. L'edició d'aquest any dedicarà una especial atenció a la decoració i enjardinament dels espais urbans i, en general, a l'ornamentació floral de tota la parròquia.

Pozo va explicar que «hi haurà flors a tota la vila amb un concurs d'aparadors organitzat per l'associació de comerciants, ACELMA, i un concurs de balcons florits». I va afegir que «a més a més, hi haurà les intervencions florals de l'Escola d'art floral de Catalunya a l'avinguda Sant Antoni, en cinc punts molt visibles». Pozo va recordar que l'any passat ja n'hi havien tres però que aquest any se'n incrementa el nombre per augmentar l'impacte de la fira en els visitants perquè «d'alguna manera aquestes intervencions els mostraran el camí fins el recinte firal», va afegir Pozo. La consellera de Medi Ambient també va insistir en les activitats que faran els alumnes del Curs de Voluntaris per a la Natura (CVN) que « mostraran el que han après, enjardinant la plaça del Quart i muntant una original proposta, AquART, un espai d'aigua, sostenible i amb elements reciclats a la plaça de les Fontetes». Una altra atracció del recinte firal serà el gran mandala de fruites i verdures que construiran els infants de l'Esplai, els joves del Punt 400 i el col·lectiu de la gent grant, sota la direcció de l'empresa d'educació mediambiental La Moixera. El mandala ocuparà 2,5 metres quadrats i estarà prop de la zona enjardinada de la plaça de les Fontetes.

Oferta complementària / Una vintena de propostes complementen l'oferta de la fira. Són accions originals i úniques, entre les quals destaca la participació de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA), amb el muntatge Traços, de la companyia andalusa DaTeDanza i els ballarins Rosa Maria Herrador i Ivan Montardit. La proposta cultural s'arrodoneix amb les divertides coreografies de Sombons.Kom (secció jove d'Assaig9), les intervencions teatrals de K-DAS-Q, les actuacions de l'Esbart Dansaire Valls del Nord i la Grossband. A més, Andoflora 2014 serà la plataforma de presentació del recent creat Grup de Gospel de la Massana.

Sensibilització / Andoflora també serà una plataforma de sensibilització i educació mediambiental i proposarà tallers infantils sobre les plantes dels horts, i tallers per a tots els públics com l'AquART, on els voluntaris per a la natura dirigits pel professor Jorge Muñíz, mostraran al públic com construir espais d'aigua sostenibles, amb materials reutilitzables i circuits d'aigua tancats, gràcies a les propietats depuradores de les mateixes plantes. També hi haurà tallers per decorar samarretes amb motius florals i per confeccionar accessoris amb flors. Els adults es podran apuntar a tallers tan originals com els de washi tape o de cosmètica natural. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT