PUBLICITAT

El Govern s'empara en la llei per exigir recepta en les vacunes

  • Publica un avís al BOPA per endurir el control a les farmàcies
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una farmacèutica del país busca un medicament Foto: ÀLEX LARA

El Govern va publicar ahir a través del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) un avís destinat al col·lectiu de farmacèutics del país, alertant de les noves condicions de dispensació a les farmàcies. L'Executiu, mitjançant la potestat que se li ofereix a l'article quaranta de la Llei general de Sanitat, ha introduït la obligatorietat de conservar la recepta en les dispensacions de vacunes i també en la dels medicaments per tractar el Trastorn per Dèficit d'Atenció (TDA).

La reacció del Govern arriba després de constatar (i que aquest rotatiu ho tragués a la llum) que les farmàcies del país han estat venent sense recepta mèdica vacunes i el fàrmac pel TDA. Sobretot a turistes espanyols, que venen a Andorra o aprofiten la seva estada de vacances per comprar uns medicaments que els surten molt més econòmics que al seu país.

El boom s'ha generat sobretot arran que el Govern espanyol bloquegés la dispensació de la vacuna Varivax a les seves farmàcies. Els establiments andorrans han trobat un filó de negoci i han venut la vacuna fins i tot per internet, amb servei de missatgeria per enviar-lo a casa del client de l'Estat veí. En tots aquests casos la venda es feia sense recepta. També s'han venut sense prescripció mèdica d'altres vacunes com la Rotateq o la Prevenar.

Garantir la seguretat dels pacients / El Govern recorda en aquest avís del BOPA que l'apartat 4 de l'article 40 de la llei estableix que l'Administració «pot fixar condicions particulars de prescripció, de dispensació i d'utilització de medicaments». Així, i «per garantir la seguretat dels pacients i l'ús racional de determinats medicaments», es va acordar en la sessió de Consell de Ministres de dimecres de la setmana passada «l'obligació del farmacèutic de conservar la recepta i d'anotar en el llibre receptari les dispensacions de vacunes». La recepta pot ser de procedència andorrana així com forana, i no té perquè ser el full original.

Aquestes noves condicions de dispensació, malgrat que Salut va fer el comunicat informatiu fa unes setmanes, van passar a tenir caràcter oficial i obligatori ahir mateix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT