Andorra venç Azerbaidjan i ja és semifinalista

• La tricolor cau en la teranyina de joc brut del rival però no pateix pel triomf (23-32)
R. M. S.

El combinat tricolor va haver de treballar per derrotar Azerbaidjan Foto: ÀLEX LARA

La joventut té aquest punt d'orgull que ahir va patir en les seves carns la selecció andorrana. Azerbaidjan va aconseguir desanivellar el combinat que dirigeix Manel Mañas amb un joc brut en què van caure els jugadors, tot i que la victòria en cap moment va perillar per a la parròquia andorrana: 23-32. «M'ha costat molt fer veure els jugadors que no havien d'entrar en aquesta guerra», va dir el seleccionador, que amb tot estava satisfet per haver assolit la classificació per a les semifinals de l'IHF Trophy sub-20.

El domini del joc i del marcador va ser andorrà en tot moment. En la primera part, els nervis dels asiàtics facilitava la desconcentració dels tricolors, però en cap cas posava en perill el duel. Nombroses exclusions i un expulsat d'Azerbaidjan eren una mostra del que passava a la pista, on els nervis anirien creixent amb el pas dels minuts. Especialment, en la segona meitat.

Al descans el resultat era clar per als locals, 9-17, i en la represa tot semblava anar per la mateixa senda, amb Andorra deixant el marcador 12-22. Però en aquest punt, les idees en atac no acaben de donar els resultats esperats, mentre que en defensa el rival estenia la teranyina sobre els tricolors, i de mica en mica va començar a fer mal. Un parcial de 4-0 va obligar Mañas a aturar el partit, no tant perquè perillés el duel (16-22), sinó perquè la dinàmica en què entrava l'enfrontament treia del partit alguns dels seus jugadors, que no acabaven de controlar algunes provocacions.

Quan el joc es va reprendre, Andorra va anar amb tot a l'atac per trencar la ratxa, però en la mateixa jugada, una aturada, un pal i finalment un enviament fora va acabar per desestabilitzar els tricolors. El rellotge corria i, finalment, a 11 minuts del xiulit de la botzina, els de Mañas van tornar a entrar en el matx amb un gol que situava un 17-23 en el marcador que seria el principi del fi d'Azerbaidjan.

A la graderia, fins i tot els jugadors de Moldàvia, que abans havien vençut 18-34 Albània en el partit de l'altre grup –Geòrgia va vèncer 34-24 Gran Bretanya–, animaven els asiàtics, però l'afició local, sorollosa tot i que escassa, no es preocupava massa. El partit estava sota control, i el 23-32 final ho va deixar clar. Ara toca avui (20.00h) les Illes Fèroe, que ahir van passar per sobre Irlanda 40-13. L'objectiu dels andorrans és vèncer i evitar en semifinals Geòrgia.