PUBLICITAT

Andoflora, símbol d'Andorra

  • Baró destaca que hi ha moltes activitats, més parades i que el certamen «guanya en frescor»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt: una dona comprant flors als expositors de la fira Andoflora. A dalt a la dreta: una botiguera mostra els seus productes a una clienta en els estancs de la fira Andoflora. A baix: imatge d'un dels moments de l'actuació de l'Escena Nacional d'Andorra que tindrà lloc durant tot el cap de setmana en motiu de la fira Andoflora. Foto: ÀLEX LARA

Ahir va començar la 21ª edició de l'Andoflora, «un esdeveniment consolidat i un símbol de la Massana i d'Andorra», tal i com va explicar el cònsol massanenc, David Baró.

Es tracta d'un cap de setmana «ple d'activitats, amb els expositors, tallers, espectacles i teatre» i que cada any «guanya en frescor»; el cònsol, doncs va voler animar a tothom perquè la gent vagi a la Massana durant els tres dies que durarà l'esdeveniment a gaudir d'aquest certamen que «no només és una fira mercat» sinó que és «un símbol del país».

Baró també va voler agrair ahir la «molta col·laboració d'entitats i associacions» ja que «quan hi ha contenció sempre s'ha de fer més amb menys, i gràcies a tots ells, també del sector públic i privat, fa que es pugui fer una fira cada vegada millor».

ACTIVITATS/ Les casetes de fusta de la plaça de les Fontetes tornen a ser l'escenari de la fira Andoflora, que aquest any acull 18 expositors dels sectors de jardineria, floristeria, decoració i alimentació, a més dels estands d'informació i de Ràdio Andoflora, animada pels joves de la parròquia. L'edició d'aquest any dedica una especial atenció a la decoració i enjardinament dels espais urbans i, en general, a l'ornamentació floral de tota la parròquia.

De fet, durant tot el cap de setmana tota la vila estarà plena de flors gràcies al concurs d'aparadors organitzat per l'associació de comerciants, ACELMA, i un concurs de balcons florits. A més, les intervencions florals de l'Escola d'art floral de Catalunya a l'avinguda Sant Antoni, en cinc punts molt visibles, encara donen més color.

Per altra banda, els alumnes del Curs de Voluntaris per a la Natura (CVN) mostren el que han après, enjardinant la plaça del Quart i «muntant una original proposta, AquART, un espai d'aigua, sostenible i amb elements reciclats a la plaça de les Fontetes», segons va explicar la consellera de Medi Ambient del Comú de la Massana, Jael Pozo.

Una altra atracció del recinte firal és el gran mandala de fruites i verdures que construiran els infants de l'Esplai, els joves del Punt 400 i el col·lectiu de la gent grant, sota la direcció de l'empresa d'educació mediambiental La Moixera. El mandala ocuparà 2,5 metres quadrats i estarà prop de la zona enjardinada de la plaça de les Fontetes.

‘TRAÇOS' / Una vintena de propostes complementen l'oferta de la fira. Són accions originals i úniques, entre les quals destaca la participació de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA), amb el muntatge Traços, de la companyia andalusa DaTeDanza i els ballarins Rosa Maria Herrador i Ivan Montardit, que ahir durant la inauguració van realitzar la primera funció, arrencan els aplaudiments de totes les autoritats presents.

La proposta cultural de l'Andoflora s'arrodoneix amb les divertides coreografies de Sombons.Kom (secció jove d'Assaig9), les intervencions teatrals de K-DAS-Q, les actuacions de l'Esbart Dansaire Valls del Nord i la Grossband. A més, Andoflora 2014 serà la plataforma de presentació del recent creat Grup de Gospel de la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT