PUBLICITAT

Un vídeo mostra Ausàs carregant grans caixes

  • Un document a casa de l'exconseller mostrava beneficis sobre el tabac
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Ausàs, en una declaració durant el judici d'aquesta setmana Foto: ANA / SALVADOR MIRET

El tercer dia del judici a l'exconseller Jordi Ausàs i 12 persones més, acusades de contraban de tabac, va comptar amb el visionat de diversos vídeos. En ells es veuen diversos acusats carregant o descarregant dels seus cotxes caixes de cartró i bosses negres de grans dimensions d'un pàrquing que, presumptament i segons la fiscalia, utilitzaven per fer intercanvis de tabac. Tot i que no s'han visionat tots els arxius, en com a mínim vuit d'ells, enregistrats entre el 26 de juny i el 8 de juliol de 2012, apareix Ausàs carregant al seu cotxe desenes de bosses i caixes de cartró, presumptament de tabac de contraban. La sala no ha permès als mitjans enregistrar aquestes imatges per evitar la seva difusió.

A més de les imatges, també va declarar la caporal dels Mossos d'Esquadra i secretària de les diligències, que va explicar que al despatx d'Ausàs van trobar un document excel on es podia llegir el preu del tabac a Andorra, el preu del tabac a la Seu d'Urgell, el preu del tabac a Barcelona i també els beneficis. També va explicar que a l'ordinador d'Ausàs hi havia un document del 4 de febrer de 2010 amb comandes de tabac i els beneficis.

Segons la fiscalia, els acusats formaven part d'un grup criminal organitzat en què cadascú tenia un paper. Uns feien funcions de control, uns altres gestionaven les partides de tabac i d'altres el distribuïen. En el cas d'Ausàs, la fiscalia considera demostrat que es dedicava a carregar tabac del pàrquing al seu cotxe, tant a l'Audi Q5 com a Suzuki Vitara de la seva dona, el traslladava al seu domicili per embalar-lo i traslladar-lo a Barcelona, on li lliurava a dos acusats més. A més, la fiscalia considera que Ausàs actuava amb total impunitat a causa dels seus càrrecs, va informar l'ACN.

Sis anys i cinc mesos per a ausàs / La fiscalia segueix sol·licitant una pena de sis anys i cinc mesos per a Ausàs, mentre que l'advocat de l'Estat eleva la petició de pena fins als vuit anys de presó. Retiren, però, la petició de pena de presó per a la dona d'Ausàs tot i que la considera partícip a títol lucratiu en el delicte de contraban. L'advocat de l'Estat, a més, considera que, entre tots els acusats haurien defraudat a Hisenda mig milió d'euros. Totes les defenses demanen l'absolució.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT