PUBLICITAT

20 anys de l'ascens a Honor

  • Els integrants de l'Arinsal-Pal es retrobaran divendres per celebrar l'aniversari
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La plantilla d l'Arinsal-Pal que va pujar a Honor, l'any 1994 Foto: EL PERIÒDIC

El 6 de maig passat es van complir 20 anys d'una de les gestes més grans protagonitzada pel futbol sala andorrà. L'equip Arinsal-Pal aconseguia, aquest dia del 1994, l'ascens a la Divisió d'Honor espanyola, la millor lliga del món.

Va ser un dels millors regals d'aniversari que li van fer a Carles Riba. Feia tot just una setmana que havia complert els 27 anys (el 30 d'abril) i era, malgrat la seva joventut, l'entrenador d'aquell equip ple del que ara són referents d'aquest esport al Principat. «Des de llavors tinc l'honor de ser el tècnic més jove de la història de la lliga espanyola que ha portat un equip en la màxima categoria», rememora.

Aquell equip estava format per Sergi i Pere Babot, Ion Endika, Josep Joan Linares, José Manuel Casal, Morales, Mesalles, Blázquez, Talín, De la Rosa, Xavi Solà, l'argentí Lucas i l'uruguaià Claudio. Havia nascut l'any 1991 i en només tres anys va arribar a l'elit, on va romandre dues temporades més fins que va baixar a Plata i l'FC Andorra el va absorbir.

Un club que només va tenir cinc anys de vida, però que va arribar allà on no ha pogut cap altre del país. La gran majoria dels jugadors es retrobarà el pròxim divendres, en un acte organitzat pel propi Riba, per celebrar l'aniversari d'aquesta gesta. Faran un sopar de germanor però abans jugaran un partit a les vuit del vespre al Joan Alay amb d'altres jugadors del filial entre els quals hi ha els germans Òscar i Julen Guerrero, Paquito, Foix, Betriu, Natxo... «Serà molt emotiu», avança un Riba que fins i tot està preparant un vídeo amb records que ha pogut conservar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT