PUBLICITAT

El servei privat d'ambulàncies conservarà tots els llocs de treball

  • Els 1.500 ? diaris són una xifra correcta, apunten des de les empreses
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Les dues empreses que fins ara assumien el transport sanitari han reiterat als seus treballadors que no hi haurà acomiadaments. La reestructuració del servei, que implica que el gran gruix dels transports els assumeixi el Cos de Bombers (aquell urgent no medicalitzat) deixava en entredit el futur dels treballadors d'Ambulàncies del Pirineu i de les Valls.

Dimarts, però, es coneixia l'adjudicació del transport que no farà Bombers a Ambulàncies del Pirineu. I tot apunta que la trentena de treballadors de les dues empreses no perdran la feina. Una part assumirà els serveis adjudicats ahir (en un procés que s'iniciarà l'1 de setembre), alguns seran reubicats dins del SAAS i finalment n'hi ha que ja han plegat, van informar fonts properes a aquest rotatiu. Es tracta de marxes pactades amb l'empresa (alguns d'aquests treballadors han accedit al concurs per a ser Policies obert fa uns mesos). Hi podria haver algun altre acomiadament pactat els propers dies.

Un preu correcte / D'altra banda, també fonts internes van considerar correcte el preu del forfet que haurà d'assumir el SAAS diàriament perquè pugui tenir a la seva disposició les ambulàncies. Són 1.500 euros al dia a banda dels 75 euros per cada transport realitzat. Seria una quantia en consonància al que fins ara cobraven, fent un balanç anual, les dues empreses d'ambulàncies. Eren vora un milió i mig d'euros però d'aquí s'ha de treure tot el transport que a partir d'ara assumirà Bombers.

Pel que fa a les condicions econòmiques i contractuals dels treballadors, es mantindran malgrat l'entrada en vigor del nou model.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT