PUBLICITAT

Els problemes a la carretera de l'Obac a punt de solucionar-se

  • El govern espera que aquest mateix matí es recuperi la normalitat
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els tècnics avaluant els danys produïts dimarts a la carreter Foto: ÀLEX LARA

Tot i que va costar més del que en un principi s'esperava, va tornar la normalitat a la CG2 a l'alçada de la carretera de l'Obac, això sí, només en sentit pujada. A les 12.30 es va reobrir aquest tram per als vehicles, excepte per als autobusos i els que tenen un pes superior a les 3,5 tones. A partir de les 16.00 es va permetre el pas també per als vehicles de gran tonatge.

Els transports que circulin en sentit baixada hauran de seguir utilitzant una ruta alternativa com a mínim fins que es reobri el tram. Des de mobilitat es recomana desviar-se pel Túnel de Dos Valires. Tot i això, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'ahir, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va afirmar que «amb tota probabilitat, entre les 11.00 i les 12.00 de dijous serà possible circular per tot el tram en les dues direccions».

PROBLEMES DERIVATS DE LA PLUJA / Com va explicar el ministre Espot, la intensa pluja que va caure durant la tarda de dimarts «va omplir un col·lector que passa per aquesta zona i va quedar tapat. Amb la pressió de l'aigua va aixecar fins a 20 centímetres el paviment». Un cop els tècnics van fer una primera avaluació, van procedir a rebaixar la zona afectada i a drenar l'aigua per veure l'estat de la resta de col·lectors i per comprovar s'hi s'havia fet un forat sota el paviment afectat per la quantitat de sorra que va sortir.

Segons paraules del mateix ministre, de moment no s'ha detectat cap altre avaria, tot i que els tècnics seguiran treballant per evitar que es repeteixi el problema en un futur. Per sort, tot i la perillositat i l'espectacularitat de l'incident, no va haver-hi ferits i l'actuació dels agents de circulació, que van desviar els vehicles pel Pont de la Tosca i el carrer Ciutat de Sabadell, va evitar llargues retencions.

Els tècnics fa ja dues nits que segueixen treballant a la zona per restablir la normalitat en el mínim de temps possible. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT