PUBLICITAT

El mes de març l'edifici dels Arcs allotjarà els primers serveis

  • La corporació aprova l'adjudicació de les obres per 318.000 ?
JOSEP ROMERO
LA MASSANA

Periodic
Rosa Ribera ( a l'esquerra) acompanyada del cònsol Baró i de la nova secretaria del Comú, Mònica Rogé, ahir Foto: COMÚ DE LA MASSANA

El Comú de la Massana va aprovar ahir en sessió plenària adjudicar les obres de construcció de l'edifici dels Arcs, situat a l'avinguda Sant Antoni, a l'empresa Pidasa serveis, per un import de 318.229,90€. En concret, els treballs afecten a la coberta, tancaments i espais comuns. El cònsol major de la parròquia, David Baró, va explicar que els primers nous serveis s'instal·laran en la planta baixa i la primera planta a partir del proper mes de març de l'any vinent, entre ells, el Centre de Salut.

El nou equipament es convertirà en un centre tecnològic gràcies al conveni que van signar el 8 de maig passat el mateix comú i Andorra Telecom. Un edifici que no serà gestionat directament per l'administració comunal. Serà l'empresa de telecomunicacions la que tirarà endavant el centre que, sens dubte, contribuirà a aportar noves empreses a la parròquia per tal de contribuir a la reactivació del comerç i el turisme. Andorra Telecom s'encarrega d'adequar i fer les obres dels interiors de les tres plantes cedides.

La idea és convertir l'edifici en un viver d'empreses i,per tant, que tingui un caràcter rotatori. És previst que es puguin acollir unes 35 empreses d'innovació. Els emprenedors tindran l'ajuda d'Actua quant a assessorament empresarial, mentre que Andorra Telecom els oferirà assessorament tecnològic. Però, a més, l'edifici acollirà més tard el Centre d'Atenció Primària, i en un futur, altres serveis comunals, com ara el Centre Jove i Esplai.

El nou centre multifuncional ocuparà les tres primeres plantes de l'edifici Els Arcs amb una superfície aproximada de 600 metres quadrats. La corporació massanenca cedirà les tres plantes durant 20 anys, mentre que l'empresa de telecomunicacions es farà càrrec de les obres d'adequació dels interiors i gestionar el centre. Al cap dels 20 anys, els espais podran retornar al Comú.

D'altra banda, el ple de la corporació va adjudicar les obres de millora i renovació del col·lector secundari d'aigües residuals del riu dels cortals d'Anyós a la UTE Promocions i obres GEC, SA- GOJIM SLU, per 103.314,66 €.

COMIAT DE ROSA RIBERA / El ple també va servir per acomiadar després de 34 anys de servei a la secretària general Rosa Ribera. Durant l'emotiu acte va estar acompanyada dels secretaris de la resta de corporacions, encapçalats pel secretari general del Govern, Jordi Casadevall. També hi havia la majoria dels cònsols dels catorze mandats durant els quals va exercir. Rosa Ribera va ocupar el càrrec des del 1980. A partir de l'1 d'agost la seva substituta serà Mònica Rogé. Baró va definir a Ribera com a «testimoni excepcional de l'evolució de la Massana». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT