PUBLICITAT

Podem avança en el seu projecte

  • Unes 40 persones van aplegar-se a la primera assemblea de l'organització
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Seguí (esquerre), abans de l'assemblea parla amb el membre d'AD800, Manel Montoro (centre), ahir Foto: TONY LARA

Encara sense saber si acabaran participant o no a les eleccions, Podem Andorra va celebrar ahir la primera assemblea a la Plaça del Poble d'Andorra la Vella. Semblava que la convocatòria no atrauria a un nombre important i representatiu de persones. De fet, a les 20.00, que era l'hora d'inicia que s'havia fet pública a través de les xarxes socials, només hi havia els impulsors de l'organització.

Però tímidament es va anar aplegant gent, alguns que arribaven tard i d'altres curiosos que es van acabar ajuntant a la glorieta de la plaça. Al final prop de 40 persones van voler donar recolzament a la iniciativa, un èxit tenint en compte les previsions que es feien al començament.

Entre ells Joan Seguí, que es va dirigir als mitjans abans d'iniciar l'assemblea. Seguí va voler remarcar que Podem té l'objectiu de «canalitzar tot el desencant de la societat andorrana vers la situació del país». Les bases de l'organització són pràcticament calcades a les de Podemos Espanya, de fet, Seguí va explicar que mantenen «una línia oberta de comunicació». Això sí, va insistir en què, a diferència del partit que té a Pablo Iglesias com a cap de llista, el grup andorrà no es vol posicionar perquè «les necessitats del poble no són de dretes ni d'esquerres».

Seguí va afegir que no necessiten que Podemos els hi expliqui com han de fer les coses, perquè «la realitat d'Andorra és diferent a la d'Espanya» i va destacar la voluntat de fer partícip a tot el poble andorrà i no només als funcionaris, perquè «Andorra és tothom qui hi viu».

Èxit segons els impulsors / A les prop de 40 persones que van seguir la primera assemblea, s'hi ha de sumar, segons Seguí, els «vora 1.000 participants que tenim a Facebook i els 300 que estan dins el grup de treball, i això en només una setmana». Entre els participants hi havia dos impulsors de la plataforma AD800, que van voler saber de primera mà què és i què vol ser Podem.

Seguí va mostrar el seu suport a la plataforma i va destacar que tenen idees molt semblants, afegint que «Podem vol acció i moviment, que les queixes no és quedin només en idees». Ni els uns ni els altres van aclarir si s'ajuntaran o no,

El primer cercle / Un cop començada l'assemblea, els assistents es van anar animant i les intervencions no donaven espai al silenci. El primer cercle, que és la forma de treballar de Podem, va sorgir de l'idea de crear una plataforma digital sobre l'actualitat del país. Els vots a favor van ser unànimes.

La paraula por va ser la més repetida entre els que van voler donar la seva opinió. «Volem que la gent amb por es recolzi en nosaltres», va assegurar Seguí, un dels principals impulsors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT