PUBLICITAT

Proposta de gir radical a Secnoa

  • Espot considera necessaris canvis a la direcció i l'administració
IMAR MARTÍNEZ
ORDINO

Periodic
Sessió de consell al comú d'Ordino prèvia a la roda de premsa, ahir Foto: àlex LARA

La sessió de consell d'ahir del Comú d'Ordino va servir per aprovar amb unanimitat actes de Govern sobre tràmits pendents. La roda de premsa posterior, però, es va centrar ens els possibles canvis de Secnoa. El cònsol major, Ventura Espot, va anunciar que proposaran un «canvi radical en la gestió» de la societat gestora del camp de neu d'Ordino-Arcalís.

El diagnòstic / Espot va comparar l'estat deficitari del camp de neu amb un pacient que es troba greu però que segueix respirant. El cònsol major, president també del consell d'administració de la mateixa Secnoa, va reconèixer que és inviable continuar pel mateix camí per les pèrdues en el balanç econòmic. La proposta arriba després de conèixer els resultats d'un diagnòstic fet per especialistes sobre la situació de l'empresa. Espot va reconèixer que s'ha anat a preguntar i demanar consell «a llocs d'Europa on fa una gestió molt bona».

Sobre el diagnòstic també en va parlar el líder de Convergents d'Ordino, Enric Dolsa, qui va reconèixer que cal fer canvis. Dolsa va insistir en què «s'ha d'equilibrar la balança d'ingressos i despeses» i que «no és lògic que, tenint una de les millors neus del Pirineu, tingui els preus mitjans més baixos de tots». Dolsa també va explicar que no creu que es facin grans canvis, i que «tocant el preu del forfet ja podríem estar més a prop de l'equilibri».

Canvis a l'administració i direcció / Espot també va assegurar que hi ha un ampli ventall de possibilitats i persones que podrien entrar dins els consell d'administració de Secnoa. El cònsol major va explicar que un dels canvis principals que vol fer és el del seu mateix càrrec, perquè considera que el més adient és que «hi hagi gent del món de la neu, de la comunicació i del màrqueting, gent amb experiència en aquest mena d'empreses». Les possibilitats, segons Espot, són moltes, però no va voler donar noms fins que es proposin al consell d'administració. Això sí, Espot no va descartar seguir sent president, però «d'una forma diferent», involucrant-se només en els temes econòmics que afectin al comú.

Pel que fa a la direcció sembla que també hi haurà canvis. Espot no es va mullar respecte la dimissió de Jean-Claude Montané. Un dels noms que ha sonat darrerament per substituir a l'encara director és el de Xabier Arjona, tot i que Espot no va voler entrar en detalls i va dir que «Arjona és un possible candidat», però va afegir que n'hi ha cinc o sis més.

Nou model d'empresa / Totes les decisions es prendran durant la reunió del consell d'administració de Secnoa que mantindrà dilluns que ve. Espot va reconèixer que la proposta que faran és la de que «una entitat privada gestioni la societat pública». Encara no hi ha inversors confirmats, però la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va assegurar que «no ho descartem gens, però concret i firmat no hi ha res».

De cara a la propera temporada el Comú d'Ordino farà una inversió per al manteniment de les pistes i la seguretat. Els cònsols van reconèixer que, ara mateix, no poden arribar a més. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT