PUBLICITAT

Cara i creu per a Andorra en les dues primeres rondes

  • Derrota clara en el debut amb Holanda, igual que el triomf contra Gàmbia
EL PERIÒDIC
TROMSO

Periodic
Garcia s'aixeca de la taula en el moment que guanya la partida, ahir. Foto: FEVA

Les dues primeres jornades de l'Olimpíada Mundial d'escacs 2014 que es disputa a Tromso (Noruega) va portar la cara i la creu de la moneda a Andorra. Després de tot, la selecció tricolor va pel bon camí.

El debut, dissabte, contra una potència com és Holanda, va acabar com era d'esperar: amb una clara derrota per 0-4. Josep Maria Ribera va ser el suplent i ni Òscar de la Riva, ni Raül Garcia ni Daniel José van ser capaços de puntuar en la primera vegada que toca enfrontar-se amb aquest país.

Aquest resultat permetia tenir ahir com a rival en la segona jornada un rival hipotèticament assequible o, almenys, algú que hagués començat igual, amb una derrota contundent. I va tocar Gàmbia. La situació es va capgirar i va succeir el mateix que amb Holanda, però a la inversa. La diferència entre els dos combinats era evident; de fet, curiosament els jugadors de l'equip africà van tenir dificultats per arribar a Noruega i per això es van perdre la primera ronda i va entrar directament en el sorteig de la segona... Però s'havia de demostrar als taulells.

Van jugar els mateixos –Ribera és el que té un ELO més baix dels andorrans, amb 2.117 punts– i tots ells van guanyar amb suficiència.

El primer en acabar va ser Raül Garcia, ja que el seu rival va arribar un minut tard al començament i en aquest cas la norma diu que es dóna la partida per perduda al jugador que no s'ha presentat a l'hora. L'àrbitre principal va aplicar una norma que existeix des de les Olimpíades de Dresden 2008, fet que va provocar la desesperació del jugador africà, qui estava present mitja hora abans en la sala de joc però que de forma sorprenent no va tenir cura en respectar la norma.

Els altres tres rivals tampoc van oferir gaire oposició i per tant Andorra porta 4 punts de 8 possibles. La meitat, que és l'objectiu. I avui en la tercera ronda toca jugar amb Egipte, que ve de guanyar Surinam 4-0 i de caure amb Croàcia per 3-1. Per ELO, és un equip superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT