PUBLICITAT

Sanza i la resta del món

  • El corredor del CAVA torna a vèncer a la cursa atlètica de la festa major d'Andorra la Vella que aplega els 200 participants, menys que altres anys
  • Cristina Monleón s'imposa en dones
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marcos Sanza arriba a meta, sol, ahir a la capital Foto: TONY LARA

Si Marcos Sanza és a prop de la sortida escalfant, no hi ha cap dubte: és el favorit. Així que ahir en quant se'l va veure els ulls es van posar en ell. L'atleta del CAVA, ràpid, en forma, preparat com sempre, va tornar a demostrar que el seu nivell és un altre. Va vèncer novament en la cursa popular de la festa major d'Andorra la Vella. 12min 28s per completar els gairebé quatre quilòmetres de distància. En categoria femenina es va imposar la valenciana Cristina Monleón amb 15 minuts. «És el tercer any que la faig perquè estem aquí de vacances», va dir ella, cansada perquè la rampa final pesava encara en les cames. La 32a edició va canviar el recorregut, amb meta i arribada a la plaça Lídia Armengol.

El pont festiu va fer una mica de mal en les inscripcions, perquè ahir la cursa si bé estava limitada a 400 persones finalment en van ser poc més de 200, sumant la canalla, que és en realitat qui més gaudeix d'aquesta cita esportiva. Els petits són els primers en córrer, per nivells d'edats, i l'esforç que hi posen és sobrenatural. Cares d'esforç i pura exigència, tot i que feia goig veure a dues nenes, corrent a la par i somrient tot i ser de les últimes, i rebent la gran ovació del vespre. Nens petits de cinc anys eren ahir atletes, dorsal al pit i concentrats, amb els pares que no troben un somriure més ample en el seu rostre, satisfets i animats. Però segons augmenten les edats, és el de sempre: volen guanyar. I aquí surten corredors amb maneres. De segur entre ells hi era fa uns anys un Pol Moya que ahir va ser tercer a un minut de Sanza. La seva figura recorda clarament a la del pare, entrenador i atleta. Tècnica de carrera depurada, amb detalls, però de camí a fer coses interessants per l'atletisme andorrà.

Més de tres minuts per darrere, la primera dona, Monleón, de Sueca (València), i la resta mica en mica arribant a la meta. Barrejats entre els corredors, com habitualment, cares conegudes de l'esport del Principat com la del judoka Dani Garcia, o l'exesquiador Roger Vidosa.

Aquesta cursa popular és de les que tenen química amb la gent, però ahir no era el dia. Són coses dels calendaris. Però, ep, cap problema, perquè això no vol dir que estigui morint ni res. Simplement són ratxes. Com les de Sanza, que venç aparentment fàcil... fins que canviï el guió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT