PUBLICITAT

Difícil inici per al MoraBanc amb debut a la pista de l'Unicaja

  • L'equip tricolor tindrà descans en la segona jornada i no debutarà a casa fins la tercera, amb el Baskonia
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El pavelló Martín Carpena que acull els partits de l'Unicaja de Màlaga, en un partit de lliga de la temporada passada Foto: ACB

El calendari de la Lliga Endesa 2014-2015 va sortir ahir a la llum i tots els desitjos del BC MoraBanc Andorra s'han vist complerts. Preocupava que les obres de reforma del Poliesportiu no estigués a punt per al debut i el sorteig ho ha arreglat estirant la data al màxim. Els clubs poden fer peticions d'aquest estil a l'ACB, que després fa o desfà al seu gust; no hi ha res d'il·legal en això, i sigui fruit de la casualitat o no, ha sortit tot rodó. Tan maco com començar el retorn a l'elit del bàsquet espanyol al Martín Carpena i acabar al Palau Blaugrana.

Així doncs el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya jugarà a domicili en la primera jornada, descansarà en la segona en ser imparell el número de participants (Bilbao ha estat exclòs, tot i que no és encara definitiu) i no s'estrenarà a casa fins la tercera jornada, el 18 o 19 d'octubre. «Com més marge tinguem per debutar a casa millor, tot i que sembla que anava tot a bon ritme i el pavelló ja podria estar llest per a la primera jornada», va valorar el director general del MoraBanc, Francesc Solana.

Una altra història són els emparellaments. Les primeres jornades toquen equips de pes: Unicaja al Martín Carpena i Baskonia, dos que juguen l'Eurolliga i que per al president, Gorka Aixàs, millor que arribin al principi: «Són equips històrics, durs... Si els agafem d'hora segurament tindrem més opcions». En la quarta jornada desplaçament a Manresa, la casa d'un Peñarroya que tampoc dóna més transcendència a aquest detall, i el Madrid i el Barça –amb qui clourà la primera volta– no vindran fins el gener: el 4 del primer mes de l'any els de Laso i el 17, els de Xavi Pascual. Dues dates que fan que Aixàs es fregui les mans: «És una època boníssima, Nadal, i amb aquesta oferta podrem omplir el pavelló fins a la bandera». «No voldria omplir-me la boca, però són dates maques, en plena temporada d'esquí, i crec que podem aconseguir dos plens històrics», va reforçar Peñarroya.

A nivell esportiu, però, la valoració del tècnic canvia... Sense descartar res i amb el seu discurs caut que tant s'ha trobat a faltar aquest estiu: «Comencem en una pista d'Eurolliga, tenim descans i de nou un altre equip d'Eurolliga... Serà complicat però nosaltres a el que hem de fer és entrenar, preparar-nos de la millor manera i ser el màxim de competitius, sense renunciar a res».

EL SORTEIG PODRIA REPETIR-SE / És una possibilitat, i gens remota, que el calendari actual no serveixi de res i el sorteig hagi de repetir-se. Hi ha 17 equips en competició, i no 18, perquè el Bilbao Basket no ha estat inclòs en no complir tots els requisits per inscriure's. El club basc, però, està treballant per ser admès en competició, però la resolució final no se sabrà fins la pròxima assemblea general, que serà a finals d'aquest mes d'agost.

ELS HORARIS COM A LOCAL / El MoraBanc Andorra ha fixat els partits com a local per als dissabtes a les nou de la nit. Com era d'esperar, s'han acabat els divendres. L'horari pot variar sempre i quan el rival jugui Eurolliga. Llavors el partit passaria a ser diumenge, en horari de matí o tarda en funció de les televisions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT