La selecció cau amb Anglaterra i acaba sense puntuar a Siófok

• El combinat d'Anglora arribava al darrer duel sense opcions en perdre amb Txèquia donant batalla
SIÓFOK

Els jugadors de la selecció tricolor s'abracen i canten l'himne del Gran Carlemany moments abans de començar el partit contra Anglaterra, ahir Foto: Manuel Queimadelos / beachsoccer.com

Andorra no ha pogut puntuar en l'European Soccer Beach League (ESBL) 2014 de Siófok (Hongria). El combinat que dirigeix Oriol Anglora es va acomiadar ahir amb una clara derrota contra Anglaterra, però ja arribava a la darrera jornada marcada per la derrota de dissabte davant la República Txeca, en un duel intens en el qual havia donat molta batalla però sense obtenir cap recompensa en el marcador.

La selecció tricolor tenia la referència de l'estiu passat a Valence, on també li havien tocat aquests dos rivals. Llavors va rebre una golejada dels txecs (11-5) l'endemà d'estar a punt de donar la sorpresa contra els britànics (4-2). Un any després la situació s'ha viscut a la inversa, però amb la sensació de què el nivell no és tan llunyà al d'aquests dos rivals. Ha passat un any, aquest esport estival va evolucionant, i podem dir que el combinat tricolor manté les mateixes distàncies amb la resta de països, en la gran majoria dels quals hi ha més on escollir.

1-4 CONTRA HONGRIA / Començava Andorra divendres perdent contra els amfitrions per un clar 1-4. El gol, obra de Juli Fernández, havia arribat en el tercer i últim quart –cada un de dotze minuts– i amb el partit ja sentenciat. Dissabte, però, una victòria davant Txèquia permetia mantenir les opcions d'acabar segona, ja que s'hauria produït un triple empat a punts amb Hongria líder destacat. La selecció d'Anglora va plantar cara, mai va donar el partit per perdut, però no va poder obrar el miracle.

Txèquia va marcar dos gols en el primer quart i dos més en el segon, en el qual Víctor Rodríguez també va veure porteria per als tricolors i en el tercer quart, quan faltaven cinc minuts, Quim Salvat va fer el 4-2. Complicat, però el partit estava obert i calia arriscar; Ayala va xutar al pal i Ludo va fallar fins a tres ocasions clares de gol. Per contra, Txèquia va aprofitar els forats en defensa per fer tres gols més i acabar amb un enganyós 7-2. Allà va acabar el somni i amb un gerro d'aigua freda difícil de pair.

Ahir, amb tot el pescat venut, només quedava l'orgull davant Anglaterra, amb el record de l'estiu passat a Valence. Els britànics també havien perdut els dos partits contra Hongria (7-3) i República Txeca (7-3) i també es sostenia per orgull. La realitat, però, és que quan l'àrbitre va xiular l'inici, Anglaterra va ser molt superior, en joc i punteria.

En la primera part va marcar tres gols, els mateixos que en la segona, en la qual Xus Rubio va marcar el 6-1. Per acabar, dos gols més dels britànics i un de Ludo a dos minuts per al final que deixaven el resultat final en un 8-2.

HONGRIA, PRIMER PELS PENALS / El grup 1 de la Divisió B en la qual estava enquadrat Andorra tenia encara pendent el partit entre la República Txeca i Hongria, amb el lideratge en joc. Va ser un partit vibrant i amb molts gols que va acabar 5-5. Per normativa, si un partit de la lligueta inicial acaba en empat s'han de xutar penals; qui guanyi suma un punt i qui perdi, zero. Hongria es va imposar, així doncs va acabar primera.