PUBLICITAT

Eleccions el 25-S

  • Pere Iscla i la seva junta convoquen comicis anticipats amb un any i mig de legislatura per endavant
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Iscla, en una roda de premsa de finals de l'any passat a la seu de MoraBanc, un dels espònsors de la FAM Foto: EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va convocar el passat 24 de juliol una assemblea extraordinària per al pròxim dijous 25 de setembre de 2014 al nou Casal de l'Esport amb un punt únic: eleccions de la junta.

Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA, Pere Iscla té la intenció de plegar, tot i que encara li queda un any i mig de mandat per endavant. L'actual president va arribar al càrrec l'any 2010 i en substitució d'Hèctor Pascó. Com el seu predecessor va convocar eleccions per avançat –va ser al març, tot just després dels Mundials d'esquí de muntanya de Canillo–, Iscla només va haver de complir dos anys, fins el maig 2012 que era any olímpic i s'havien de tornar a convocar eleccions. L'actual president es va tornar a presentar, va ser l'única candidatura i va romandre en el càrrec fins a dia d'avui. Aquest rotatiu va intentar sense èxit posar-se en contacte amb Iscla, qui es troba de vacances. Quan plegui, el 25 de setembre, haurà estat quatre anys i mig com a màxim mandatari de la FAM.

MATA, SECRETARI EVENTUAL / Un altre canvi que es va produir el passat 24 de juliol va ser la marxa del fins ara secretari general, Joaquim Galvin, a qui ha rellevat en el càrrec Carles Mata però només per dos mesos, fins que entri la nova junta directiva. Mata té uns vint anys d'experiència en la directiva de la FAM, va ser un pes pesant en la junta de Pascó i també va formar part de la junta directiva de la Federació Internacional d'esquí de muntanya durant uns anys.

Mata va confirmar a aquest rotatiu que hi haurà comicis avançats i pel que ell sap, ara per ara Iscla té clar que es desvincula de la Federació. «De la resta de la junta no sé si hi ha moviment per fer una candidatura continuista i jo tampoc m'estic movent. No sé res. Si algú em fa alguna proposta estic a disposició per escoltar i llavors ja decidirem que faig», va raonar el secretari general. «El que sí estic fent és engrescar a tothom. A la gent jove, a ex corredors... La Federació necessita saba nova, gent amb ganes de treballar... I si hi ha més d'una candidatura serà encara millor»,

Una crida en tota regla perquè la FAM, una federació que engloba tres esports de muntanya clarament en augment –curses, esquí i escalada–, no hagi d'estar pròximament governada per l'actual junta en caràcter de gestora, fins que surti algun candidat. Mata no es va voler oblidar de dedicar-li unes paraules d'agraïment a Iscla. «Entenc que està fatigat després de tantes hores d'implicació i dedicació. És molta feina que es fa per amor a l'art i això desgasta a qualsevol. Però se l'ha de felicitar per la seva tasca. Ha ajudat a posar ordre, sobretot a nivell de finances, i ha pogut eixugar el petit deute que teníem».

EL 12, ÚLTIM DIA PER A LES LLISTES / El termini per presentar les candidatures expira 13 dies abans, el 12 del mateix mes. Segons dicten els estatuts les llistes han d'estar formades per un president, un o dos vicepresidents, un tresorer, un secretari general i entre cinc i quinze vocals.

Les eleccions s'han convocat en una data prudent i a consciència, amb marge suficient respecte a la pròxima temporada d'esquí de muntanya, tasca que es delegarà a la pròxima junta directiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT