PUBLICITAT

Pujar i millorar la base és el repte d'un VPC en ple canvi generacional

  • La junta presenta un projecte a tres anys vista amb l'objectiu social d'arribar al miler de socis
I.MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta Sylvain, Romain, Manu Sarti, Escolà, Martínez, Emiliano i Régis, ahir als Serradells Foto: TONY LARA

El VPC va convocar ahir als mitjans de comunicació per presentar una temporada 2014-2015 amb força novetats i dins del marc d'un projecte a tres anys vista. És el segon any de mandat de Pep Escolà i tant ell com la junta han treballat perquè el club continuï progressant a nivell esportiu i social en un any que, per al president, és «de canvi generacional».

Ho diu perquè s'han produït les retirades de referents com el capità Josep Magallon o Kirikaixvili i cal reciclar-se. Per això, a partir d'ara, les línies mestres a nivell esportiu seran lluitar per l'ascens a la Divisió d'Honor i millorar a la base.

L'objectiu de pujar s'ha basat en reforçar diverses posicions amb jugadors que, en principi, han de marcar diferències. Amb el president i l'entrenador estaven quatre de les cares noves: el primera línia Régis Dordan i el tres quarts Romain Dufresne, jugadors que ja havien estat a Andorra fa un parell de temporades, Sylvain Malbrel, un pilier o de segona línia amb experiència i que ha jugat a Primera Federal, i l'argentí Emiliano Robbiani, un altre tres quarts explosiu, tècnic i polivalent. «Falten un neozelandès i un georgià per venir. Tenim el sí de tots dos però fins que no tinguem els seus papers en regla no els anunciarem», va avançar Escolà.

Tampoc seria estrany veure jugadors joves com Consuegra o Benjamin Taurinyà, jugadors de la base que van haver de marxar a estudiar fora i als quals el club intenta repescar. Dídac Martínez, satisfet per la planificació de la plantilla, va avisar que l'equip necessita temps per funcionar: «Hi ha barreja de veterans i joves, molta cara nova amb jugadors polivalents... Caldrà adaptació. Crec que l'equip anirà de menys a més». Avui mateix comença la pretemporada amb la mirada posada en el 28 de setembre vinent, quan el VPC iniciarà la lliga a casa davant el Portesienne. Abans, el 13, ja es podrà veure rugbi en la Diada del rugbi, amb activitats per a tots els equips de la base i partits del sènior masculí i el femení –que tornarà a jugar a França després d'un any poc fructífer a Catalunya– contra el Manresa. La Diada serà un ganxo també per impulsar la massa social, que està en uns 500 abonats però que el club vol duplicar a mig termini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT