PUBLICITAT

Més control a Andorra Telecom

  • Les esmenes de l'oposició busquen blindar la parapública i dotar-la de més transparència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els consellers socialdemòcrates entren al Consell General. Foto: TONY LARA

Aquesta setmana s'han fet públiques les esmenes dels dos grups de l'oposició al projecte de llei de creació de la societat pública Andorra Telecom. Una llei presentada pel Govern el maig de l'any passat. Qui més crític ha estat amb el text ha estat el Grup Parlamentari Socialdemòcrata, presentant un total de 27 esmenes. Per la seva part el Grup Parlamentari Mixt n'ha presentat quatre.

Les esmenes socialdemòcrates van encarades a «millorar jurídicament el redactat del text». El grup es mostra preocupat pel fet que, «sota el pretext d'una major flexibilització, en realitat hi hagi una voluntat política de privatitzar l'STA».

Amb les esmenes, el grup parlamentari del PS persegueix quatre objectius. En primer lloc, s'estableixen garanties per tancar les portes a la privatització de l'ens. En segon lloc, es regulen «molt més clarament» els aspectes relacionats amb les filials i els partners per «evitar buidar de contingut Andorra Telecom». En tercer lloc, es millora el redactat «per assegurar la transparència de la societat evitant així que es converteixi en un altre Andorra Turisme on s'inverteixen milions d'euros de manera opaca sense edictes públics». I, en quart i últim lloc, s'introdueixen canvis perquè «l'ens continuï sent un motor econòmic dels proveïdors andorrans i es consolidi com un motor de la societat de la informació a Andorra».

Pel que fa al grup mixt, les seves esmenes van adreçades a millorar la transparència de la despesa pública i fer que el nou Consell d'Administració sigui més plural i representi els diferents grups presents al Consell General.

Fent un desglòs per esmenes, la primera va adreçada a establir l'obligatorietat de publicació mensual de les adjudicacions de contractes duts a terme per la societat pública. També s'han presentat tres esmenes adreçades a modificar els estatuts de la societat amb la finalitat de fer més representatiu el Consell d'Administració, homogeneïtzar els períodes dels mandats i reforçar el caràcter gratuït dels càrrecs d'administrador de la societat pública.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT