PUBLICITAT

El SAAS millorarà l'atenció pediàtrica de la xarxa pública

  • El centre de Sant Joan de Déu assessorarà i formarà als pediatres del país
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El director general del SAAS i el director-gerent de l'Hospital de Sant Joan de Déu signant el conveni, ahir. Foto: TONY LARA

L'Hospital de Meritxell va signar ahir un conveni amb el centre de Sant Joan de Déu de Barcelona, segons el qual es formalitzarà i incrementarà la col·laboració actual. Seguint els models implementats en d'altres hospitals catalans com ara el de la Seu d'Urgell o el de Vic, entre d'altres, es posarà a l'abast del centre andorrà l'assessorament i la formació dels 400 professionals de la capital catalana.

Segons va explicar el director-gerent de l'Hospital de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, els acords tenen com a objectiu principal «incrementar la capacitat resolutiva dels casos». I perquè això sigui possible el conveni preveu com a novetat important que es puguin resoldre els diagnòstics o certs dubtes sense necessitat de realitzar «viatges innecessaris a l'hospital pediàtric a través de trucades o videoconferències». S'introduiran alhora uns circuits preferents de derivació.

A més, l'hospital de Sant Joan de Déu proporcionarà assessorament als professionals del SAAS en determinades situacions donant assistència, que els pediatres andorrans puguin fer formacions a l'hospital català, i també col·laboració en la recerca. A més, professionals de l'hospital català donaran suport en la gestió organitzativa del SAAS.

Actualment l'ens sanitari ja deriva alguns dels seus pacients de pediatria al centre català, sobretot en els casos d'operacions més delicades com cirurgies cardíaques, per exemple.

PRIMERS RESULTATS/ El Dr. Lluís Burgués va explicar que els resultats d'aquesta col·laboració es podran percebre en els propers mesos un cop finalitzi, a finals d'any, una anàlisi que s'està realitzant de la situació actual per poder fer recomanacions que ajudin a millorar el sistema.

Al primer informe hi va participar l'equip assistencial integrat per quatre professionals de les àrees de primària, urgències, pediatria i del SEM. Al respecte, l'existència del model d'història clínica compartida» per part dels dos centres facilitarà que « es puguin tenir resultats a curt termini».

No s'ha concretat a retribució econòmica que comporta l'acord però, en tot cas, es pagarà la feina dels professionals al preu que els correspon, van assegurar. El conveni no estableix cap tipus de contracte d'exclusivitat i, per tant, els usuaris poden ser derivats a altres centres hospitalaris amb els que hi ha signats acords com ara el Clínic o el Sant Pau de la capital catalana.

En l'actualitat la xarxa del SAAS disposa de vuit pediatres. Burgués va indicar que s'està en la fase per tal de contractar dos nous pediatres que hauran de substituir a altres dos que per «circumstàncies personals no poden oferir la seva continuïtat assistencial». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT