PUBLICITAT

Grandvalira acollirà els Mundials júniors els pròxims tres anys

  • Per a aquesta campanya d'hivern que comença es disputaran el 7 de febrer vinent al Pic del Cubil
IVÁN MOURE
ENCAMP

Periodic
Tarré ?al centre? encapçalant l'acte de presentació al costat de Compagnet i Hale-Wood, ahi Foto: GRANDVALIRA

Poca embranzida ha necessitat Grandvalira per guanyar presència en l'alta competició de freeride. L'estació que dirigeix Núria Tarré fa només tres anys que va muntar l'escola, l'hivern passat va fer-se un forat en el calendari del World Tour Qualifier amb el GrandRide i per al 2015, el 7 de febrer en principi –si les condicions climatològiques no acompanyen es pot suspendre si es disputa en no més de tres dies–, acollirà els Campionats del Món júniors. El dia 14 del mateix més la disputa d'una prova del Freeride World Tour (FWT) a Vallnord-Arcalís, per tant Andorra es convertirà en l'epicentre mundial de l'estil lliure durant dos caps de setmana seguits.

El Pic Alt de Cubil (sector Encamp de Grandvalira) serà l'escenari d'una gran competició que per primera vegada arriba a Europa, després de dos anys seguits a Big Sky (Montana, Estats Units) i comptarà amb la presència dels 60 millors riders de la temporada, procedents de 17 països de tot el món. El FWT convidarà directament a els corredors d'Europa, Àsica i Oceania basant-se en els resultats del 2014 i el mateix es farà amb els júniors d'Estats Units, Canadà i Sud-amèrica.

Abans del sí definitiu a Grandvalira, es van realitzar diverses visites a les candidates per determinar la millor opció. El suïs Cyril Neri, director de cursa del Freeride Junior Tour (FJT) i guanyador en múltiples ocasions del Verbier Xtreme, ha estat a càrrec d'aquesta inspecció. «El Pic Alt de Cubil és una muntanya meravellosa per baixar. Hi ha una gran varietat de terrenys. La part superior està feta de bandes de roques a 45 graus, mentre que la secció inferior ofereix corrons amb grans salts naturals; és un llarg descens, els més físics marcaran les diferències. La segona part, més adient per als especialistes de freestyle, podria donar a aquests l'oportunitat per expressar-se i donar un gran espectacle», va definir.

Bruno Compagnet, ambaixador de Grandvalira en el món del freeride, va deixar clar que la zona del Pic del Cubil «té un potencial enorme». «El freeride ja no és quelcom que practiquen quatre penjats que van a la muntanya. Té interès general i crec que ja no s'ha de prohibir la seva pràctica, sinó tot el contrari, ensenyar per evitar perills».

Els Mundials júniors del 2015 tenen un pressupost de 600.000 euros –400.000 euros per al FJT i 200.000 per a l'organització– però l'acord és per tres anys, així que Grandvalira tornarà a ser la seu de la gran cita mundialista al 2016 i el 2017.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT