PUBLICITAT

Ferran Teixidó: «Surti com surti, estic molt satisfet d'aquesta temporada»

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

La passada temporada va tenir a tocar el podi de la Copa del Món, i finalment va ser quart. Això li va valdre ser nomenat millor esportista de l'any a Andorra. Són premis que va obtenint superats els 40 anys. 41 en té, i amb ganes de seguir en la lluita.

–Tercer abans de l'última cursa. L'any passat era segon i va acabar quart. Com es troba de cara a la cursa?

–Estic en pitjor condicions que l'any passat, quan em pensava que ho tenia bastant bé. Aquest any és molt més complicat. Tot i que estic tercer, hi ha corredors de primera fila que només han fet dues curses, amb la qual cosa si puntuen, en passaran al davant.

–Físicament no es veu bé?

–Potser aquest any arribo una miqueta més cansat. Vaig començar una mica abans els entrenaments, m'he trobat més fi durant la temporada, però ara a les últimes curses que he fet he anat una mica més fatigat de cames. És una cursa que s'ha de fer, el perfil m'agrada molt i em va molt bé, però l'any passat vaig ser 13è... és difícil.

–La classificació diu que vostè és el més regular.

–És el que hem buscat: intentar ser bastant regular en totes, i en aquesta també m'agradaria ser-ho, però clar, per estar al davant has de fer un parell de podis o estar entre ells, i aquesta és la diferència amb els que són de primera fila, que vénen a aquestes curses, fan podi i només que quedin tercers ja els afavoreix molt. El primer, segon i tercer puntuen moltíssim més respecte al quart, cinquè o sisè. És el que em falta una mica. Analitzant-ho bé, fins i tot podria baixar fins al sisè lloc en la general.

–Tant?

–Hi ha corredors que només han fet dues curses però han estat primers o segons. Només que vagin a Limone ho tenen bé...

–Vol dir, per exemple, Marco Moletto, que és just al darrere seu i només ha corregut dues proves amb una victòria i un tercer lloc?

–Això mateix, dos podis. I a més serà dels primers a Limone. O Kilian, que té bones puntuacions, fins i tot un Agustí Roc, que té un quart i un sisè lloc, si no m'equivoco.

–Sap si aquests hi correran?

–No, tampoc no estic mirant si vénen o no, perquè al final jo aniré per fer la millor cursa possible. Vull puntuar, tinc algun corredor amb qui me la jugo més en la puntuació, com ara el Nadir (Maguet), que va segon, així que amb ell puc competir perquè aquest també les ha fet totes. He d'anar al màxim, porto tres setmanes esforçant-me perquè surti bé, i el que facin els altres no hi puc fer res. En qualsevol cas, surti com surti, estic molt satisfet d'aquesta temporada.

–Diu que nota que les cames ja pesen, però com arriba de cap? Fresc o saturat de la temporada?

–Molt motivat. L'al·licient d'anar a competir com a tercer, ja m'agrada. Després veurem la realitat, a nivell muscular... és un tipus de prova que has d'estar molt fi. Potser curses més llargues de maratons o ultramaratons, pot anar bé, però en aquestes has d'anar sempre molt fi.

–Però la fatiga és per a tots, no creu?

–Sí, és clar. També hem de confiar en nosaltres i intentar-ho. Aniré al màxim i si no ho aconsegueixo, hi tornaré l'any que ve. Tinc moltes ganes, tot i que també sóc molt realista i tampoc vaig amb la convicció que puc quedar tercer, sé quin és el meu lloc. Aquesta gent no acostuma a fallar. És un esport molt realista. O estàs o no estàs.

–Diumenge va guanyar el Duatló d'Ordino-Casamanya.

–Sí, però això pot enganyar perquè dius, mira, Ferran primer al duatló, però no em vaig trobar bé, fins i tot el temps l'havia fet millor en els entrenaments. Per exemple l'any passat en una Copa del Món vaig acabar el 13 i em vaig trobar molt, molt bé. Depèn del nivell que hi hagi.

–La puntuació ara a Itàlia serà el 20%.

–Aquest 20%... quedant 13è com l'any passat seria com ser 9è en una altra cursa. El 20% ajuda a guanyar punts. Per a mi seria perfecte entrar entre els 10 perquè llavors puntuaria bastant bé.

–Ser quart del món l'any passat li va donar molta motivació?

–Tot això em motiva. Fins i tot si aquest any m'endarrereixo fins al 5è o 6è, sé que he millorat respecte a fa un any. He mantingut aquesta regularitat, que és el que buscava.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT