El podi, a tocar

• Ferran Teixidó és 3er a la Copa del Món de Vertical i s'ho juga tot a Limone
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Per segon any consecutiu, s'ha de parlar, i molt bé, de curses de muntanya en aquest final de temporada. L'orografia del Principat engendra corredors d'alt nivell que, tot i els esforços per conciliar les vides laboral i familiar, tenen temps per sacrificar-se en els durs entrenaments que els porten a brillar en el panorama internacional. Ferran Teixidó és avui el nom més destacat: ocupa la tercera posició de la general de la Copa del Món de Vertical, i només resta una prova del circuit. Aquesta es disputa el pròxim divendres a la localitat italiana de Limone sul Garda. 3.080m de cursa, 1.080 metres de desnivell positiu és el que té Teixidó entre mantenir-se al podi o sortir d'ell.

Teixidó ha aconseguit ser un dels corredors més regulars de la temporada. En la seva especialitat del quilòmetre vertical ha estat sempre entre els millors, però això sí, mai en el podi de cap de les quatre curses disputades fins ara. En la primera, a la Transvulcania de les Illes Canàries, va acabar 6è amb 66 punts, en la segona a Bellevarde (Val d'Isère), va acabar 10è amb 58 punts, mentre que en la tercera va ser 15è, amb 48 punts més. En l'última cita que ha disputat, als Estats Units el passat 12 de setembre, va ser 4t sumant 72 punts que feien un total de 196. El segon classificat ara és l'italià Nadir Maguet amb 206 punts, pels 240 del líder Kilian Jornet. En aquesta disciplina de Vertical, Òscar Casal és 6è (ocupa també la 14a posició en les Skyrace amb 98 punts), i Marc Casal és 26è amb 62 punts.