PUBLICITAT

Comencen a recollir firmes per la ILP sobre custodia compartida

  • L'Associació de pares separats volen més igualtat davant la llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en favor de la custòdia compartida esperen aconseguir les signatures necessàries per poder-la presentar a tràmit parlamentari en pocs mesos.

Tot i això, en cas que les obtinguin, no presentaran la iniciativa fins a la propera legislatura, per tal d'evitar que quedi bloquejada amb la convocatòria d'eleccions. Així ho va explicar el president de l'Associació de Pares de Família Separats d'Andorra (APFSA), Joan Seguí al centre cultural la Llacuna.

Seguí va explicar que l'objectiu « és aconseguir la custòdia compartida per defecte» i va afegir que «el que es busca és la igualtat del nen enfront d'uns pares que se separen». Els promotors de la ILP van explicar que habitualment, quan hi ha una separació, es dóna la custòdia a un sol progenitor. Entre el 84% i el 94% dels casos, de fet, els fills acaben sota la custòdia de la mare, i aquesta «mecànica», asseguren des de l'APFSA, «deixa al nen desafavorit, ja que no pot gaudir de l'altre progenitor».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT