PUBLICITAT

El nombre de visitants baixa però augmenten els turistes

  • El nombre de persones que va entrar al país al setembre cau un 1,6%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues a l'entrada de Sant Julià de Lòria Foto: EL PERIÒDIC

El passat setembre van entrar al país 646.714 visitants, dels quals 484.117 (74,9%) van ser excursionistes i 162.597 turistes (25,1%). Aquestes xifres indiquen que respecte al mes de setembre de l'any passat, els visitants van baixar un 1,6%. Però si el nombre d'excursionistes va baixar un 3%, el nombre de turistes va augmentar en el mateix percentatge. Per nacionalitats, els francesos presenten una variació positiva del 4,4% per als excursionistes i negativa del 3,9% per als turistes.

Els visitants espanyols registren un descens de l'11,4% per als excursionistes i un augment del 5,6% per als turistes. Pel que fa a les dades acumulades, els visitants des d'inici del 2014, van augmentar un 1,8% mentre que els dels darrers dotze mesos ho van fer en un 0,1%. Respecte als turistes, van augmentar un 2,4% i en els darrers dotze mesos un 2,7%. I en quant als excursionistes, es van incrementar en un 1,6% mentre que en els darrers dotze mesos van baixar un 1,1%.

Les dades mostren que la majoria dels excursionistes tenen com a principal motiu de visita les compres i com a segona opció passejar i visitar en general, mentre que els turistes tenen com a opció preferent la visita en general. Pel que fa a la pernoctació mitjana dels turistes durant el setembre és de dues nits, per sota de la mitjana dels mesos d'agost i juliol en que es va situar en 2,5 nits. L'ocupació hotelera també va ser inferior al setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT