PUBLICITAT

Ple d'expositors i bones sensacions en l'arrencada de la 36a Fira

  • «Es respira més energia» i «menys pessimisme», coincideixen a remarcar tant Ferrer com Martí
  • 25 empreses s'han quedat en llista d'espera i el Comú ja estudia com ampliar les instal·lacions
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí i Ferrer passen per l'estand de EL PERIÒDIC. A la dreta, la cònsol es fa una fotografia de record al costat de Jordi Trias, del MoraBanc, ahir al matí Foto: TONY LARA

La 36a Fira d'Andorra la Vella va obrir ahir al matí les seves portes amb l'objectiu de ser el punt d'inflexió cap a períodes de més bonança. Els indicadors econòmics parlen els darrers mesos de tímida recuperació i així s'ha de notar durant aquests tres dies on bona part del teixit empresarial del país exposa els seus productes i darreres novetats. Les sensacions captades, de moment, s'encaminen en aquesta direcció. Així van coincidir a assenyalar-ho tant la cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer, com el cap de Govern, Toni Martí. Un altre indicador que suma punts a l'optimisme que regia ahir a bona part dels expositors és que s'ha fet el ple, amb vora 185 participants, i fins i tot han quedat 25 empreses en llista d'espera.

«Noto molta alegria, més il·lusió i ganes per part de tothom», va assegurar Ferrer, quan ja portava més d'una hora visitant estand per estand del certamen. En la seva línia es va mostrar Martí, que va acompanyar en tot moment el periple que seguia la cònsol, amb aperitius, copes i regals inclosos. «Es nota pels comentaris de la gent, per com s'expressen, ja no són de pessimisme». Martí va assegurar que les coses ja van «una mica millor» i que ja es comença a notar «una petita embranzida».

El recorregut inaugural, que es va iniciar amb el tall oficial de la cinta on també hi va participar el síndic general, Vicenç Mateu, va deixar pas una mostra del que és aquest certamen. Van començar visitant la Fira de Productors, amb productes de país i que aquest any estan en un espai contingu a l'envelat gran. A la zona principal s'hi van estar una bona estona conversant amb els principals directius de grans empreses com Grandvalira i Vallnord, Naturlàndia, Caldea o la parapública Andorra Telecom. Seguidament, van conèixer la zona de les associacions, entitats i ONG. Van xerrar amb la nova colla castellera d'Andorra i fins i tot van ser convidats a votar en una simulació de la consulta del 9-N sobre la independència organitzada per l'ANC d'Andorra. Martí i Ferrer, van esmunyir-se ràpidament a qualsevol oferta d'aquesta entitat. El recorregut va finalitzar a la zona del sector de l'automòbil, que confia que durant les Fira en mantinguin els bons resultats de matriculacions dels darrers mesos.

Abans de la inauguració, Ferrer i el cònsol menor, Jordi Minguillón, van saludar els comerciants del mercat artesanal situat des de la plaça de la Rotonda fins a l'entrada de la carpa d'expositors, baixant pel passeig del Riu.

La fira es queda petita / D'entre els laments que es van poder sentir ahir (pocs) per part de les autoritats comunals, el més repetit va ser que fins a 25 empreses s'havien quedat sense poder participar a la Fira per falta d'espai. «Malauradament no podem acollir a tothom», va manifestar la cònsol, afegint que ampliar l'espai «era molt difícil».

En qualsevol cas, i ja pensant en futures edicions, Minguillón va explicar que s'està estudiant com poder fer més gran la Fira. No a l'espai de l'envelat (perquè ja està al màxim, tenint en compte que ha de tenir espai per caminar de manera còmode), sinó a l'exterior, al voltant del Parc Central, i si es pogués, cobert d'alguna manera.

El fet de tenir més demanda que oferta no fa plantejar al Comú, va assegurar Minguillón, pujar les tarifes (que pràcticament s'han mantingut els darrers anys). «És un espai de dinamització econòmica i si cal fer canvis, el que s'ha de fer és guanyar més espai», va afegir el cònsol menor.

En qualsevol cas, i veient el bon rumb que ha agafat la Fira, Minguillón es va mostrar convençut que en aquesta edició es podran superar els 60.000 visitants de l'any passat.

ACTIVITATS DINAMITZADORES / Ni avui ni demà la Fira descansa, i proposa diverses activitats familiars. Hi ha per exemple un circuit de quads infantils i un de karts organitzat pels centres esportius comunals, una demostració d'educació canina, l'exposició de vehicles antics, un tast de vins, un taller infantil de decoració de capses, un torneig de futbol de 3x3 o diverses exhibicions a càrrec de les associacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT