Sense Abelló no hi ha joc

• Andorra se situa 0-10 amb ell de 10 però es lesiona i Xipre remunta per fer el rècord mundial de triomfs
PAPHOS

Xepi espera l'ordre de l'àrbitre per posar l'oval en joc, contra Lituània Foto: RUGBI ANDORRA

La selecció de rugbi va mostrar dues cares ben oposades en el segon partit de l'Europeu 2014-2016 per acabar cedint 30-10 contra Xipre, una nouvinguda a la Divisió 2B que ha aconseguir la 23a victòria seguida, dada que suposa un rècord a nivell mundial.

El combinat que dirigeix Jeannot Martinho va ser superior al rival al llarg dels primers 40 minuts. Amb Julien Ginesta de tanca i Marc Abelló de 10 els Isards van tenir l'oval i diverses ocasions per avançar-se en l'electrònic. Al quart d'hora de joc, Abelló, molt eficaç en el joc de peus, va encertar entre els pals amb un cop de càstig que donava el primer avantatge als tricolors. Joan Fité va posar més terra de per mig al minut 26 gràcies a un assaig que va transformar de nou Abelló.

La situació estava sota control, fins i tot quan Xipre va poder retallar diferències gràcies a un assaig més transformació de Zavallis –decisiu, aportant 20 punts per al seu combinat, dels quals 15 van ser amb xuts– tot just quan es complia el minut 40. Era el 7-10.

L'àrbitre, però, va estirar el temps reglamentari i en la següent acció, Abelló va ser caçat –«ja ho havien intantat diverses vegades i al final ho van aconseguir», va manifestar amb indignació Martinho–, li van trencar la mandíbula i ja no va poder continuar jugant.

Sense ell, en la segona part Andorra va ser una caricatura del que havia exhibit fins llavors a Paphos. Sense un 10 de referència, amb la davallada física i tenint a la banqueta jugadors joves i sense experiència en partits internacionals –degut a les nombroses baixes que tenia el seleccionador–, els Isards es van deixar remuntar. «Jugadors com Estevenet, Consuegra, Torrent, Saura i Macedo no poden carregar amb tota la pressió davant un equip amb tanta força darrere i que debutava a casa, davant el seu públic. La segona part se'ns va fer molt dura», va reconèixer Martinho-

Ja al primer minut 41, el primer de la represa, Zavallis va empatar. Després va anar tot coll avall per als xipriotes, que van aconseguir tres assajos, per un dels Isards, i no sumen el punt de bonus ofensiu. Andorra, però tampoc en va obtenir el defensiu i després de dos partits continua sense estrenar el caseller de punts. «Amb tot, no tinc res a dir als meus jugadors. Han fet el que havien de fer al camp i la fase no ha fet més que començar», va tranquil·litzar Martinho.