PUBLICITAT

Antecedents i similituds

  • Hi ha més aspectes com que la Llei regula la comissió consultiva de l'Administració de Justícia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

No cal ser un eminent jurista per trobar les coincidències existents entre aquest recurs d'empara que prové de l'àmbit judicial amb el que va presentar i guanyar la Plataforma de Funcionaris. L'argumentari insisteix en aquest punt defensant que en l'ordenament jurídic intern es constata «que hi ha dues comissions consultives de la funció pública, regides cadascuna per una normativa similar en quan a contingut, però diferent en quan a competències i dictada per dos òrgans de representació, Govern i administració de l'organització de dues Administracions diferents, una de l'Administració General que depèn del poder executiu i del Govern, i una de l'Administració de Justícia que depèn del poder judicial i del Consell Superior de la Justícia».

Hi ha més aspectes que ressalten, com que el capítol 13 de la Llei de la funció pública de l'Administració de la Justícia regula la comissió consultiva de l'Administració de Justícia, i preveu que en l'àmbit de l'Administració de Justícia el CSJ crea «la Comissió Consultiva com a òrgan col·legiat de consulta i participació sobre funció pública».

L'article 58 de la Llei de la funció pública de la Justícia determina les funcions de la comissió consultiva de la funció pública de l'Administració de Justícia i estableix: “La Comissió Consultiva informa, amb caràcter preceptiu però no vinculant, sobre els avantprojectes de llei o normes que tinguin relació directa amb la funció pública de l'Administració de Justícia». L'article 41.1 de la Constitució facilita als treballadors de la Justícia l'accés directe al TC, ja que estipula que «els drets i llibertats reconeguts en els capítols III i IV són tutelats pels tribunals ordinaris per mitjà d'un procediment urgent i preferent regulat per la llei, que, en qualsevol cas, se substanciarà en dues instàncies. Els capítols III i IV són els dels drets fonamentals de la persona i de les llibertats públiques, i dels drets polítics dels andorrans». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT